Дефицитът от 6,4% в държавния бюджет крие огромни рискове за

...
Дефицитът от 6,4% в държавния бюджет крие огромни рискове за
Коментари Харесай

Пеканов: Инфлацията у нас ще продължи да спада

Дефицитът от 6,4% в държавния бюджет крие големи опасности за влизането ни в еврозоната, разяснява вицепремиерът Атанас Пеканов по Дарик радио. Според него при 4% недостиг страната ни може да се бори за влизане в еврозоната. Пеканов предвижда, че инфлацията у нас ще продължи да спада.

„ Никой няма да ни накара принудително да влезем в Еврозоната. Това е наше решение “, съобщи Пеканов и добави, че радостното след изборите е, че има болшинство за влизането в Еврозоната.

Пеканов регистрира добра събираемост на приходите и ги дефинира като рекордни. „ Няма да упреквам нито една обособена партия, само че ще обвиня предизборната акция в Народното събрание. През юли месец беше взето решение до края на годината да бъдат обезщетени всички компании. Грешно решение. То беше препотвърдено през ноември месец, когато беше решено програмата да бъде удължена. Много по-добре щеше да бъде да дадем условия “, изясни Атанас Пеканов.

Той разяснява и концепцията за таван на цените, като я дефинира като недобър вид, тъй като по този метод се понижава тласъкът за произвеждане. Затова съгласно него е добре, че в България не се е прибегнало до таван на цените, а до таван на надценките.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР