Дефицитът на земя не пречи на находчивите земеделци в Бангладеш

...
Дефицитът на земя не пречи на находчивите земеделци в Бангладеш
Коментари Харесай

Зеленчуци и подправки растат в плаващи градини

Дефицитът на земя не пречи на съобразителните земеделци в Бангладеш да създават качествена годишна продукция. Проектът под названието „ Изследване на развъждането на зеленчуци и подправки, разширение и популяризация на земеделието в плаващи градини “ въодушевява фермерите в страната интензивно да внедряват тази процедура, написа изданието dhakatribune.com.

Зеленчукопроизводството и развъждането на подправки в плаващи градини, направени от стъбла на бамбук и хиацинт, стана известно занятие за жителите на Тунгипара. Фермерите взеха решение да употребяват този способ на развъждане, с цел да се преборят с проблем като заблатяването. В региона постоянно има наводнения, които трансформират обработваемите площи в негодни за земеделие.

С помощта на консултанти от Бангладешкия селскостопански институт хиляди фермери сега отглеждат зеленчуци като червен спанак, бамя, тиква и подправки. Те употребяват органични торове вместо синтетични и опазват реколтата без инсектициди.

В наши дни отглеждаме зеленчуци, употребявайки методите на нашите предшественици, създадени преди стотици години. Нововъведение са плаващи структури, с които се борим с естествените стихии, споделя земеделският производител Обони Бисвас. През последните две години научноизследователският институт по земеделие работи тясно с фермерите, с цел да се разпространяват плаващите градини.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР