Дефицитът на витамин С може значително да влоши качеството ви

...
Дефицитът на витамин С може значително да влоши качеството ви
Коментари Харесай

Шест сигнала от тялото ви, че му липсва витамин C

Дефицитът на витамин С може доста да утежни качеството ви на живот. Ето някои признаци, показващи неговия недостиг, на които е нужно да се обърне съществено внимание.

Според статистиката към 7% от дамите и 10% от мъжете постоянно и непрекъснато страдат от недостиг на витамин С. Така че, в случай че тази есен още веднъж не доближава това „ нещо “, проверете дали проявявате тези признаци.

Хронична отмалялост.

Непрекъснатата уязвимост и незаинтересованост може да се дължат на неналичието на витамин С. Все отново, говорете с доктор за консултация и кръвни проучвания, с цел да установите повода за това положение.

Кървящи венци

Установено е, че хората с малко витамин С са доста по-склонни да страдат от кървящи венци. Ако имате подобен признак, по-смело залагайте на храни, богати на витамин С и посетете своя ортодонт.

Лесно се появяват синини

Да, този витамин подкрепя съсирването на кръвта и укрепва тъканите, а какво се случва, когато той е в дефицит? Липсата на този витамин в организма води до формиране на синини при най-малкото допиране. Нужни са 2-3 седмици, до момента в който тялото усвои задоволително витамин С от храната или добавките. На раните им е нужно по-дълго време да заздравеят. При усилване приема на витамин С за оперирани пациенти се следило по-бързо възобновяване.

Болки в ставите

Това е един от най-редовно срещаните знаци на липса на витамин С. Най-често визира коленете и бедрата. Това се дължи на недостиг на колаген, който оказва помощ за производството на витамин С.

Кожни проблеми

При дефицит на витамин С могат да се появят забележими кожни промени, като синини там, където нормално няма синини, петна по кожата, сухота и пукнатини в ъглите на устата. Без витамин С тялото създава по-малко колаген, откъдето идват бръчките! Добавете киви, портокали и чушки към вашата диета.

Не чакайте да се появят в магазините цитрусови плодове на ниски цени. Сезонните плодове и зеленчуци също са богати на този витамин и не по-зле ще ви набират нужното на ден количество. Гответе специалитети с червени чушки, хапвайте печена тиква и няма да имате нужда да прибягвате до потреблението на хранителни добавки с витамин С.

Статията има единствено информативна цел и не е рекомендация или сурогат на консултацията със експерт, напомнят от " Актуално ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР