Дефицитът на парцели в Пловдив и бумът на цените на

...
Дефицитът на парцели в Пловдив и бумът на цените на
Коментари Харесай

Лудостта на пазара: Общината продаде за 465 000 лева имот в Кючука от 231 кв.м

Дефицитът на имоти в Пловдив и взривът на цените на имотния пазар водят до жестока конкуренция в изкупуването на терени. Въпреки всички проблеми в регион „ Южен ” и презастрояването в центъра на квартала, цените на парцелите са бомбастични.
Прочетете още
Поредният образец за това е търг, който е извършен от Община Пловдив за продажба на дребен терен от 231 кв.м на ул. „ Горни Броди ” 27, който се намира на кръстовището  с ул. „ Николай Коперник ”. През 2022 година Общинският съвет реши да се организира търг с скрито наддаване. Това значи, че не е имало стъпки за наддаване, като комисия отваря предложенията и най-високата цена печели.

От дадена начална цена от 239 хиляди лв. победител в търга е била компанията „ Файнънс медиа груп “ ООД, която е предложила 464 659 лв. за парцела.  Това е близо по 2000 лева на квадрат за парцела, върху който преди години е имало остарели къщи, само че те са били отстранени.

Върху парцела може да изникне нова жилищна кооперация до 15 метра височина, а максималното  РЗП не може да е повече от 500 кв.м с до 50% озеленяване.

Това бе един от дребното търгове, които Община Пловдив организира през 2022 година. За тази към момента не е призната новата стратегия за предписание с общинско имущество. В нея е заложена сумата от едвам 1 млн. лв. за доходи от търгове. Имотите, които са заложени за продажба са десетки из целия град, като сходен вид дребни имоти за жилищно строителство доминира.

Повече за програмата:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР