Дефицитът е в резултат на големия брой членове на ЕП,

...
Дефицитът е в резултат на големия брой членове на ЕП,
Коментари Харесай

Пенсионният фонд на евродепутатите е на червено

Дефицитът е вследствие на огромния брой членове на Екологичен потенциал, които имат право на ранно пенсиониране, а сумата във фонда е непрекъсната големина

Данъкоплатците в Европейски Съюз може да се наложи да заплащат пенсиите на евродепутатите поради голям недостиг от 326 млн. евро, който има в пенсионния фонд на Екологичен потенциал, заяви електронното издание " ИЮ Обзървър ", представено в днешния брой на в. Сега. Дефицитът е вследствие на огромния брой членове на Екологичен потенциал, които имат право на ранно пенсиониране, а сумата във фонда е непрекъсната големина. Той беше основан през 1990 година и вноски в него се правеха до 2009 година " За последните 5 година е насъбран недостиг от 9 млн. евро, което не е обикновено ", предизвестява белгийският евродепутат от групата на Зелените Барт Стаес.
Подобни загуби индиректно се заплащат от данъкоплатците в Европейски Съюз. До 2009 година на всеки 1000 евро, импортирани от евродепутатите, от бюджета на Екологичен потенциал бяха отпускани по 2000 евро. Решаването на казуса с недостига трябваше да бъде разискван през вчерашния ден на съвещание на Комисията по бюджет на Екологичен потенциал.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР