Дефицитът е над 5 милиарда. Това каза в Силистра лидерът

...
Дефицитът е над 5 милиарда. Това каза в Силистра лидерът
Коментари Харесай

Дефицитът е над 5 милиарда

Дефицитът е над 5 милиарда. Това сподели в Силистра водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Дефицит е неприятна дума, а в материално изражение той сега е над 5 милиарда Парите ги няма, изхарчени са, няма да се впускам в пояснение защо и по какъв начин ”, сподели Борисов.

Той уточни, че “преди да си тръгнем от управническия мандат, над милиард живи левчета оставихме ”. Парите били с цел да се дострои Автомагистрала „ Хемус “.

“Сега има нула там. Оставихме над милиард за водния цикъл на градовете, на общините, където с техния бюджет не могат да вкарат 5-10 млн. подземен, с цел да създадат ВиК ”, уточни водачът на ГЕРБ.

По думите му имало и 12 милиарда във фискалния запас. Сега три години поред сме на недостиг, означи той.

За недостига Борисов предизвести и преди дни

Нямам неизпълнено заричане. Винаги първо би трябвало да се мисли, а по-късно да се приказва, изключително когато приказваш от непознато име. Притеснителното е, че ако финансовият министър има такава информация, той я е придобил по някакъв недомислен метод. Това е едно безогледно и самохвално изявление. Ако е правилно това е безогледно и безразсъдно. ” Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Перник във връзка със протичащото се в енергетиката.

“Нямам неизпълнено заричане ”

“Написахме писмо, в което желаеме да се спазят периодите с енергетиците ”, изясни някогашният министър председател.

“Нямам неизпълнено заричане. Притеснителното е, че при дерогация, която имаме месеци наред, горивото е с левче от горната страна. Това са милиарди левове от нашите джобове ”, не скри разочарованието си Борисов, а Делян Добрев добави, че става дума за 3 милиарда $. “Притеснителното е, че в текста, който приехме, безусловно доверявайки се на финансовия министър, има едно текстче, че горивата, които се продават у нас, се съхраняват единствено в България ”, сподели още той.

Добрев посочи, че с този текст се дава монопол единствено на “Лукойл ”, защото складовете единствено на “Лукойл ”. Те до момента държаха 30% запас на горивата, в този момент би трябвало да държат 100% запас, само че нямат потенциала за тов ”, предизвести водачът на ГЕРБ.

“Положението с недостига е доста неприятно. Когато имаш недостиг в едно семейство, най-после фалираш. Идват и ти взимат къщата или теглиш заем. Ние в никакъв случай не сме допускали недостиг. Само по време на коронавирус рецесията, когато всичко беше затворено, а Национална агенция за приходите, която събира доходи, ние я направихме да дава пари на бизнеса. 5 милиарда и половина сме обратно. Не можем да си позволим разходи. Искам от финансовия министър закостенял бюджет ”, безапелационен бе водачът на ГЕРБ.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР