Дефицит на магнезий и продукти, които го съдържат в най-големи

...
Дефицит на магнезий и продукти, които го съдържат в най-големи
Коментари Харесай

Симптоми на недостиг на магнезий в организма

Дефицит на магнезий и артикули, които го съдържат в най-големи количества.

Магнезият е жизненоважен микроелемент, който организмът не е в положение да създаде самичък. Ето за какво е значимо да се придържате към уравновесена диета с задоволително наличие на магнезий.

Голяма част от нужния ви магнезий можете да си набавите посредством потреблението на пълнозърнест самун, млечни артикули, плодове и питиета. Само една трета от магнезия, употребяван с храната, се всмуква, до момента в който по-голямата част от него се отделя посредством урината и потта. Ето за какво се предлага да се употребява три пъти повече магнезий на ден, в сравнение с е нужен на организма.

Първите признаци на недостиг на магнезий в организма са: гадене, обща отмалялост и загуба на вкус. При по-тежки случаи на недостиг на магнезий могат да зародят сърдечни проблеми, в това число нарушавания на сърдечния темп, мускулни конвулсии, трептене, уязвимост и проблеми със съня. Дефицитът на магнезий също може да докара до загуба на паметта или безпокойствие.

Недостигът на магнезий може да докара и до дефицит на други електролити, защото поддържа салдото на натрий, калий и калций, които от своя страна подкрепят нервната проводимост, свиването на мускулите и естествения сърдечен темп.

Избрахме 10 продукта, които съдържат най-вече магнезий. Ще се изненадате за някои от тях!

Голямо наличие на магнезий се намира в люспата на зърното. Ето за какво зърнените храни и пълнозърнестият самун са толкоз значими за здравословното хранене. Освен това, зелените листни зеленчуци, какаото и ядките са наложителни.

10 продукта с най-високо наличие на магнезий: пшенични трици, какао, кашу, елда, соя, бадеми, ориз (неполиран), овесени ядки, спанак, яйца.

Вижте още: Домашни маслени сладки за всеки мотив

Не забравяйте да приемате калций, с цел да усвоите магнезия или яжте храни с високо наличие на калций. Много калций се съдържа освен в млякото, само че и в сусама, спанака, портокалите и зелените плодове и зеленчуци. Ще получите оптимално количество магнезий от пресните зеленчуци, само че в случай че желаете да ги сготвите, не изхвърляйте бульона, който е поел доста от питателните субстанции.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР