Дефектните ракети“ не са годни за украинската армия. Украинците могат

...
Дефектните ракети“ не са годни за украинската армия. Украинците могат
Коментари Харесай

Военен експерт за „дефектните ракети“: Украйна може да ги ремонтира и след това да ги използва

„ Дефектните ракети “ не са годни за украинската войска. Украинците могат да ги ремонтират или да извадят съставни елементи, които да употребяват. Те не могат да бъдат употребявани в България, тъй като са доста остарели, само че на страна, която е във война, ще свършат работа.  Това съобщи военният специалист Ивайло Иванов в предаването „ Здравей, България “ по Нова телевизия. 

Иванов посочи, че е секретна информация какъв брой е точният брой на ракетите, които изпращаме. И добави, че доказването, че даден арсенал е кадърен, става посредством специфични процедури.

„ Украинската страна е показала предпочитание към тези ракети. Второ няма по какъв начин да дадем нещо, което е годно. Всичките тези, които са загрижени за тези ракети слагат под риск всички военнослужещи, които се грижат за тях. Нека ви напомня какво се случи през 2008 година в Челопечене, където се държаха боеприсапи с изминал период на валидност. Така че ние би трябвало да ги утилизираме, което също коства пари. Когато едно оръжие стане негодно, не може просто да го хвърлим на вторични първични материали. Ако не се поддържат, тези ракети са рискови. С нашия непретенциозен бюджет за защита няма по какъв начин да се поддържат “, сподели още Иванов.

„ Европейски Съюз има фонд, който компенсира страните, които дават въоръжение и техника на украинската страна. Средствата се получават след известно време, тъй като има дълга опашка от страни, които са дарили оръжие. Така, че и ние ще бъдем обезщетени ”, изясни Ивайло Иванов.

Украинците имат голяма ремонтна мощност. Те вземат съставни елементи, ремонтират ги, тъй като могат и ще ги употребяват във войната, разяснява военният специалист Васил Данов.

Реална помощ е. Имаме малко комплекси. Точната численост не би трябвало да споделяме. Повечето от тези ракети доближават периода си на валидност – за някои към този момент е изминал. Лампичката свети, че би трябвало да бъдат сменени, уточни още Данов.

С-300 са ефикасни на по-малки километри. Това са зенитни ракети, предопределени да стрелят по самолети. Дефектните не са доста, посочи още военният специалист.

По думите му ракетите, които имаме в противовъздушната ни защита са още по-стари. И добави, че ние даваме това, което ни е поискано от украинска страна.

novini.bg

 

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР