Дебютното участие на ЦСКА 1948 в европейските клубни турнири по

...
Дебютното участие на ЦСКА 1948 в европейските клубни турнири по
Коментари Харесай

`ЦСКА 1948 допусна втора загуба при дебюта си в Европа

Дебютното присъединяване на ЦСКА 1948 в европейските клубни шампионати по футбол завърши с втора загуба от румънския ФКСБ – през днешния ден с 2:3. Така след 0:1 преди седмица в София, тимът на ЦСКА 1948 отпада с общ резултат 2:4.

Гостите от България изиграха мач с две лица. Преди почивката те бяха пасивни и не насочиха нито един удар по посока на вратата на Търновану. Но второто полувреме беше друго и в един миг те бяха в продълженията, когато поведоха с 2:1. Грешки в отбраната обаче им костваха и отпадането, и второто проваляне от най-успешния румънски тим. В третия кръг на шампионата на УЕФА Лига на Конференциите ФКСБ ще играе с датския Нордселанд.

Мачът се игра пред празни трибуни на стадион „ Триумфалната арка “ в Букурещ. И още в 6-ата минута Микулеску получи добра топка и прати топката в мрежата, само че се оказа, че е бил в засада. И съдията вярно анулира гола. Същият футболист можеше да открие резултата в 11-ата минута при осъществяване на ъглов удар. Андреа Компаньо отклони топката в наказателното поле и от 6-7 метра с глава Давид Микулеску нацели горната греда.

Българският тим опитваше да изнася топката последователно, с комбинации, само че не успяваше да преодолее пресата в тези минути. Румънците се ориентираха, че дясната зона на отбраната на ЦСКА 1948 е проблематична. Най-напред Коман извади жълт картон на десния защитник Гурища, а по-късно Андреа Компаньо проби на същото място и събра двама на ъгловото знаменце. Той подаде на Коман, а крилото на домакините върна на 10-ия метър, откъдето Джокович я прати с мощен изстрел в мрежата. Пет минути по-късно още веднъж от дясно пристигнаха нови терзания за Наумов, откакто Коман проби и центрира, само че Компаньо не съумя да насочи топката във вратата.

След като преди почивката отборът на ЦСКА 1948 не съумя да насочи нито един удар към вратата на Търновану, началото на втората част беше интензивно за тях. Удар на Стоичков, центрирания на резервата Талис и Георги Русев трябваше да основат напрежение за домакините.

И единствено след още минута резултатът беше подравнен посредством Педриньо, който насочи извънредно мощен удар с глава. Румънците изгубиха топката в средата на терена, Георги Русев я взе и центрира от дясно. Бразилецът изпревари бранител на ФКСБ и с глава от 5-6 метра прониза Търновану.

По-добрата игра на българският тим даде резултат в 68-ата минута, когато с гол на Реян Даскалов настъпи цялостен поврат. Резервата Талис центрира от ляво от тъча, топката направи фалцово придвижване. Даскалов изпревари Джойским Дава и с глава плъзна кълбото в гредата и оттова тя се спря в мрежата за 1:2.

В 76-ата минута попадение на ФКСБ беше анулирано поради засада, само че в 82-ата Джокович вкара второто си попадение и изравни за 2:2. Ерденис Гурища още веднъж сбърка, топката стигна до Джокович и той напредна. Симеон Петров необичайно не го нападна, а ударът с левия крайник на черногореца беше неспасяем за Наумов.

В 1-ата минута на добавеното време обаче ФКСБ направи нов поврат и излезе напред с 3:2. Октавиан Попеску вкара от 10-ина метра, откакто топката се задържа близо минута в пеналта на българския отбор. Бълуца и Енджума преди този момент пробваха шанса си. Веднага след центъра играчите на Атанас Рибарски желаеха дузпа, само че съдията не почете претенциите им.

Турнир на УЕФА Лига на Конференциите, втори кръг – втори мач:

ФКСБ (Румъния) – ЦСКА 1948 (България)        3:2 (1:0)

Голмайстори: 1:0 Дамян Джокович 27, 1:1 Педриньо 48, 1:2 Реян Даскалов 68, 2:2 Дамян Джокович 82, 3:2 Октавиан Попеску 90+1

*ФКСБ се класира за третия кръг с общ резултат 4:2, в първата среща 1:0

стадион: „ Триумфална арка “: без аудитория

основен арбитър: Юджин Джая (Албания)

жълти картони: Денис Харуц, Джойским Дава, Дамян Джокович, Дариус Олару, Щефан Търновану (ФКСБ), Реян Даскалов, Ерденис Гурища (ЦСКА 1948)

Състави:

ФКСБ (Букурещ): Щефан Търновану, Валентин Крецу, Джойским Дава, Денис Харуц (46 – Влад Кирикеш),
Ристо Радунович, Дамян Джокович, Адриан Георге Шут, Далиус Олару (87 – Малком Еджума), Давид Микулеску (37 – Андрей Кордя),
Андреа Компаньо (58 – Александру Бълуца), Флоринел Коман (46 – Октавиан Попеску)

ЦСКА 1948 (София): Даниел Наумов, Ерденис Гурища, Симеон Петров, Елитон дос Сантос, Том Рапнуи, Парвизджон Умарбаев (46 – Талис),
Реян Даскалов, Педриньо (79 – Радослав Кирилов), Стоян Стоичков (52 – Антонио Вутов),
Георги Русев (65 – Бирсент Карагарен), Видар Кяртансон (46 – Конър Рууни)
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР