Дебютиращата на Мондиала система за видеоповторения в помощ на реферите

...
Дебютиращата на Мондиала система за видеоповторения в помощ на реферите
Коментари Харесай

На Мондиала има ВАР и за докторите

Дебютиращата на Мондиала система за видеоповторения в помощ на реферите (ВАР) може да бъде от изгода и за медицинските щабове. ФИФА позволява при нужда тя влиза в приложимост и от страна на лекарите.

За технологията отговорят по няколко съдии, които стоят в специфична стаичка и следят повторения на противоречивите обстановки и при нужда алармират на основния съдия, в случай че той е взел неверно решение. Освен това обаче всеки тим има право да прати в стаичката собствен представител - нормално лекар - който да следи за евентуално рискови конфликти. Така в случай че да вземем за пример се стигне до травма, то медикът в стаичката може да види на запис какво тъкмо се е случило и да съобщи информацията на лекаря, който е на терена. Това е от огромна изгода при възможни конфликти в региона на главата.

Хуан Муро, който е част от лекарския щаб на Испания и работи като физиотерапевт в Реал Мадрид, разяснява, че въз основа на видяното от ВАР докторите могат да упорстват от съдията да им позволи да се възползват от правилото за 3 минути. Това е прекъсване на играта за 180 секунди минути, в които медициците имат опция да ревизират здравето на даден футболист при загуба на схващане, остри болки в главата или врата, повръщане, краткотрайна загуба или ограничение на зрението и други
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР