Дебютирал през 1972 г., Renault 5 се превръща в един

...
Дебютирал през 1972 г., Renault 5 се превръща в един
Коментари Харесай

Renault отбеляза юбилея на емблематичния модел R5 със стилен рестомод

Дебютирал през 1972 година, Renault 5 се трансформира в един от най-популярните коли в историята. За 24 години произвеждане са създадени цели 5.5 милиона коли. За да отпразнува 50-годишнината на дребния хечбек, френската компания се сплоти с дизайнера Пиер Гоналон, с цел да сътвори неповторим рестомод, наименуван Diamant.
`Renault

Електрическата кола е боядисана с неповторима трислойна багра със златни пигменти върху розова основа, върху която е нанесен непрозрачен лак. Фаровете и задните светлини са направени да наподобяват като скъпоценни камъни.
`Renault

Салонът също е изменен. Интериорът към този момент употребява скъпи материали, а кормилото, основан от рециклиран мрамор и въглеродни нишки, наподобява на геврек. Предният панел е направен от конски косми, бронз и злато.
`Renault

Пред лидера има три дребни циферблата, които демонстрират данни за скоростта, заряда на батерията и часа на деня, до момента в който навигацията и мултимедийната система могат да се демонстрират на екрана на смарт телефона на притежателя. Между другото, колата има тристепенна секвенциална скоростна кутия.
`Renault

Технически детайлности не са предоставени. Известно е единствено, че Renault 5 Diamant е получил електрически мотор, ситуиран на мястото на мотора с вътрешно горене. Батерията наподобява е ситуирана на мястото на резервоара. Предвижда се този рестмод да бъде показан най-малко на още няколко презентации, след което ще бъде продаден на търг.
`Renault

Припомняме, че новото потомство Renault 5 ще дебютира напълно скоро, а наш екип ще е на мястото на събитието за първите динамични проби на модела. Освен това електрическото Renault 5 несъмнено ще получи версия от Alpine. Този автомобил ще бъде оборудван с нов аеродинамичен бодикит и по-мощен мотор с 215 к.с.
`Renault

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР