Дебютът във Висшата лига е трудна перспектива дори за най-опитните

...
Дебютът във Висшата лига е трудна перспектива дори за най-опитните
Коментари Харесай

Най-лошите дебюти в историята на Висшата лига

Дебютът във Висшата лига е сложна вероятност даже за най-опитните професионални футболисти. Интензивността на шампионата, упованията на почитателите, контролът в обществените мрежи - всичко това може да натежи на плещите на новите играчи.

И има доста пагубни дебюти на неподготвени или просто уплашени от случая играчи.

Кои играчи са имали допустимо най-лошия старт на живота си в британската Висша дивизия?

Под светлината на прожекторите е кошмарният дебют на Жоао Феликс за Челси на 12 януари 2023-та, само че ето 11 от най-лошите дебюти в историята на дивизията.

Жоао Феликс - Челси
Дебют, който стартира и приключи спорно, Жоао Феликс няма да не помни бързо първия си мач за Челси. 23-годишният футболист беше притеглен чартърен от Атлетико Мадрид на фона на непрекъснато възходящия лист с контузени играчи в клуба и точно заради тази липса на офанзивна мощност той стартира против Фулъм единствено ден след подписването.

През първото полувреме, което сподели моменти на брилянтност - в това число образован шут през краката на Тим Рийм в началните минути, само че второто се трансформира в злополука.

Разгорещен от изравнителния гол на Челси незабавно след почивката, Феликс се нахвърли високо върху десния бранител на " котиджърс " Кени Тете и незабавно получи пряк червен картон от съдията Дейвид Кут за своите дейности.

Общо взето, португалецът изигра по-малко от 58 минути във Висшата лига, вследствие на което е заставен да пропусне идващите си три мача.

Саул Нигес - Челси
Първият мач на Саул за Челси даде звук на късия му престой в Лондон. Испанецът, подписал чартърен от Атлетико Мадрид през 2021 година, получи първия си старт във Висшата лига против Астън Вила.

Представянето му обаче беше толкоз неумело, че Томас Тухел реши да го извади на полувремето. Неправилните пасове бяха тематиката на деня за Саул, като един от почитателите на Челси дефинира представянето му като " отпадък ".

Топло посрещане във Висшата лига.

Патрис Евра - Манчестър Юнайтед
До края на кариерата му в Юнайтед малко на брой бяха обезпокоени от не изключително впечатляващия дебют на Евра във Висшата лига. Французинът бързо се утвърди като един от най-постоянните реализатори в лигата, печелейки купа след купа в продължение на осем години на " Олд Трафорд ".

Малцина биха планували този резултат след дебюта му. Евра беше раздразнителен в дербито на Манчестър, като по-късно разкри, че е повръщал преди началото на мача.

Храната с паста и фасул преди мача и неналичието на опит в мачовете по обед се оказаха рецепта за злополука. Евра обаче бързо се приспособява към живота във Висшата лига и оставя съмнителния си дебют зад тила си.

Жервиньо - Арсенал
Няма нищо по-лошо от пряк червен картон в дебюта ти. Но точно това бе позорът, който Жервиньо претърпя при първото си излизане като състезател на Арсенал.

В интерес на истината, множеството хора биха дали прошка на новопостъпил състезател, който е бил ядосан от лудориите на Джоуи Бартън.

Полузащитникът на Нюкасъл и дебютантът на Арсенал се сдърпаха и последният хвана Бартън с размахана дясна ръка. Неизбежно той се възползва от това, като се свлече на земята, а Жервиньо беше отхвърлен.

Али Диа - Саутхемптън
Ако някой от футболистите от Висшата лига страда от синдрома на самозванеца, би трябвало единствено да изгледа фрагменти от дебюта на Али Диа за Саутхемптън през 1996 година

Сенегалският нападател идва, откакто е предложен на шефа на " светците " Греъм Сунес от човек, представящ се за Джордж Уеа.

Саутхемптън взема решение да заложи на относително незнайния нападател, като му предлага едномесечен контракт, предполагайки, че преди този момент той е играл за ПСЖ и е взел участие в националния тим на Сенегал.

Той не беше направил нито едно от двете и когато се стигна до дебюта му против Лийдс, Диа беше беззащитен. Сунес го спря преди края на мача и повече не го видя.

Лоран Кошчелни - Арсенал
Още един дебютант на Арсенал, който се оказа прекомерно ревнив и съумя да се разпише. Лоран Кошчелни също беше изваден в един миг по време на първия си мач във Висшата лига против Ливърпул, само че бързо се възвърне и продължи да играе.

Но скоро по-късно нямаше различен избор, с изключение на да напусне терена, показан му бе червен картон за безогледно предизвикателство, което му донесе втори жълт картон.

Емануел Фримпонг - Арсенал
Какво е това с играчите на Арсенал и алените картони в дебютите им? Ексцентричният Фримпонг, също като Кошчелни, си изкара два жълти картона при първото си излизане във Висшата лига, по стичане на събитията също против Ливърпул.

Арсенал загуби с 0:2 в един от най-трудните интервали на Арсен Венгер като управител на клуба.

Димитри Фулкие - Уотфорд
" Кой? " - може би ще попитате. Дори почитателите на Уотфорд може да се затруднят да си спомнят за Димитри Фулкие.

Изглежда, че " стършелите " имат безкрайна въртележка от играчи и френският десен бек беше изхвърлен от тима, преди да успее да направи някакво усещане.

Все отново той направи своя дебют при унижението с 0:8 от Манчестър Сити през 2019 година

Фулкие беше изваден единствено 33 минути след началото на мача, когато неговият тим губеше с 0:5. Не беше ужасно начало.

Тиаго Силва - Челси
Стабилен бранител на ПСЖ, неизменим титуляр за националния на Бразилия, умел и въздържан, извънреден експерт.

Това беше усещането, което почитателите на Висшата лига имаха за Тиаго Силва преди прекосяването му в Челси през 2020 година И то беше тъкмо.

Въпреки това централният бранител изглеждаше изцяло неопитен от жестокостта на първия си мач във Висшата лига. Той беше скован, когато Уест Бром раздра " сините " и поведе с 3:0 до почивката.

Това оскърбление като че ли не направи нищо друго, с изключение на да пренастрои Силва, който от този момент е в най-хубавата си форма.

Кристиан Негуай - Манчестър Сити
Преди да дойдат парите, най-вълнуващите попълнения на Ман Сити бяха хитри покупки за малко над 1 милион паунда.

През 2001 година се очакваше идването на полузащитника Кристиан Негуай, за който мениджърът Кевин Кийгън беше разказвал доста.

Но дебютът му във Висшата лига продължи единствено три минути. Опасно предизвикателство към Маркъс Бент от Евертън докара до червен картон и Негуай в никакъв случай повече не се появи на терена.

Гари Флиткрофт - Блекбърн
Общата тематика на този лист е, че отстраняването от игра при дебют е нежелано, само че необичайно постоянно срещано събитие.

Червеният картон на Гари Флиткрофт е може би най-лошият от тях, най-много поради това кой беше от неверната страна.

Младият полузащитник, единствено няколко минути след дебюта си във Висшата лига за Блекбърн, налетя на Дънкан Фъргюсън с летящ лакът.

За благополучие Фъргюсън беше в прощално въодушевление и Фликтрофт се измъкна от стадиона с цената на живота си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР