Дебютантката ни на зимна олимпиада Ева Вукадинова завърши на 36-о

...
Дебютантката ни на зимна олимпиада Ева Вукадинова завърши на 36-о
Коментари Харесай

Българската скиорка на Олимпиадата Ева Вукадинова е със спукана костица на дланта

Дебютантката ни на зимна олимпиада Ева Вукадинова приключи на 36-о място в извършения през днешния ден великански слалом в Янцин, научи Moreto.net. Националката ни кара доста мощно във втория манш и се изкачи с 8 позиции нагоре в класирането. С резултата си тя изравни най-хубавото българско достижение на зимна олимпиада в тази дисциплинираност, което бе на Мария Киркова от Сочи 2014. Шампионка стана Сара Хектор (Швеция). След надпреварата Ева и нейният треньор Кирил Манолов посетиха клиниката в олимпийското село, поради травма на алпийката в ръката по време на първия манш.

" Веднага след надпреварата на Вукадинова бе направена фотография на ръката, която откри напълно леко пръсване в една от костиците на дланта в продължението на палеца. Това ще наложи минимално обездвижване и считам, че Ева ще може да започва и на слалома. Самата тя има голямо предпочитание за това, “ съобщи ръководителят на медицинския екип към българската делегация на игрите в Пекин доктор Стефан Стругаров.

20-годишната Ева Вукадинова е дебютантка на олимпиада. Програмата й планува присъединяване и на слалом, който е плануван за след два дни, в сряда, с първи манш в 4.15 ч. и втори в 7.45 сутринта българско време.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР