Дебютант в националния финал на World Class Барман на годината

...
Дебютант в националния финал на World Class Барман на годината
Коментари Харесай

Манол Лазаров е българският World Class Барман за 2019 г. Глобалният финал в Глазгоу може да му донесе и световната титла

Дебютант в националния край на World Class Барман на годината – най-престижното съревнование за бармани в света завоюва българското надпревари тази година. То се проведе  на 11 и 12 юни в Music Jam. След безчет часове зад бара и два дни, изпълнени с провокации и коктейли от международна класа, до заветната крайна четворка доближиха Герман Гочев от The Martini, Варна, Манол Лазаров от Sputnik, София, Николай Вангелов от Crystal, София, и Павлин Иванов от Planet Club, София.

Сред десетимата финалисти, които показаха своите умения пред звездното жури – Макс Ла Рока и Джакомо Джаноти, бяха Иван Маринов от The Martini, Варна, Илиян Илиев – One More Bar, София, Любомир Антов – V.Bar, София, Милен Джанзов – Vogue, Велико Търново, Никос Хляпас – Lili Pham, София, и Явор Марков – The Martini, Варна.

В първия ден от финала барманите потвърдиха своите експертни знания за невероятните усети, преплитащи се в Johnnie Walker Black Label в предизвикването My Mixer Live. Future Signature ги провокира да основат и показват футуристичен коктейл, който въплъщава личния им жанр и визия за бъдещето на техния бар. За край предизвикването Cocktails & Food Pairing изпита уменията им да комбинират апетитни ястия с неустоими коктейли. Четиримата финалисти, събрали най-вече точки, получиха задачата да вдъхнат живот на собствен личен pop-up бар, отдаден на тематиката и марката, която жребият им отреди, за негативно време и оптимален резултат.

Между стените на Music Jam гостите на финала се потопиха в света на джин Tanqueray No.TEN с бара на Павлин Иванов – LimeLight, понесоха се на вихъра на The Windmill от Манол Лазаров и водка Ketel One, пробваха от американския усет на бърбън Bulleit в American Oak бара на Герман Гочев и приключиха вечерта в Nightz Cap с ром Zacapa и коктейли от Николай Вангелов. За втора поредна година публиката показа своите усещанията и поддържа своя любимец като гласоподава за обичан бар. Тази купа отнесе Герман Гочев и American Oak бара на Bulleit.

Кулминацията на вечерта бе връчването на статуетката и наградата World Class Барман на годината. Посланикът на World Class за България Николай Нейков благодари на всички участници за месеците старания и креативност и на всички посетители, които ги поддържаха. В 23:00 часа бе оповестено името на новия World Class Барман на България –Манол Лазаров. Манол работи в Sputnik от 2018 и е измежду финалистите на World Class за първа година. Той ще показа България и своите коктейлни творения пред бар специалисти от целия свят на международния край в Глазгоу, Шотландия, през септември.

Повече за надпреварата и всичко забавно, обвързвано с World Class и актуалната коктейлна просвета, може да научите на Фейсбук страницата на World Class Bulgaria и YouTube канала World Class BG.

За WORLD CLASS

Мисията на WORLD CLASS е да въодушевява хората да употребяват по-качествени питиета, до момента в който основават незабравими мемоари. У дома или на бара, WORLD CLASS ни подканва да подхождаме към изтънчените напитки със същото внимание и високи условия, с които подхождаме към изтънчената храна.

През последните девет години WORLD CLASS поддържа, образова и въодушевява над 300 000 бармани по света и си партнира с най-изисканите напитки – сбирката на Diageo Reserve. WORLD CLASS е престижът в алкохолната промишленост, към който консуматорите се обръщат за информация по отношение на най-новите питиета, трендове, коктейлни предписания и обстоятелства.

WORLD CLASS провежда WORLD CLASS Барман на годината – най-голямото съревнование за бармани в света, където 57 от най-хубавите бармани – потвърдили се на локалните съревнования в своята страна, се състезават за купата най-хубавия барман в света.

За DIAGEO

Diageo е международен водач в региона на алкохолните питиета със забележителна сбирка първокласен алкохол, бира и вино. Марките включват уиски Johnnie Walker и JεB, водка Smirnoff, Cîroc и Ketel One, а също по този начин Baileys, Captain Morgan, Tanqueray и Guinness.

Diageo е международна компания, чиито продуктите се продават в над 180 страни по света. Компанията е листвана както на лондонската фондова борса (под признака DGE), по този начин и на нюйоркската борса (под признака DEO). За повече информация посетете www.diageo.com. Прегледайте международните запаси на Diageo за виновна консумация www.DRINKiQ.com за информация, начинания и способи за шерване на положителни практики.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР