Дебют в пустинно рали ще направи този уикенд бившият рали

...
Дебют в пустинно рали ще направи този уикенд бившият рали
Коментари Харесай

Калин Бенчев дебютира в пустинно рали

Дебют в пустинно рали ще направи този уикенд някогашният рали и рали-спринт първенец на България Калин Бенчев. Пилотът на STI.bg ще започва в пустинния шампионат на ОАЕ, който се възвръща след удара, повлечен от ковид рецесията предходната година и открива сезона с рали „ UAQ 4х4”.

„ Състезанието в Дубай ще е може би най-трудното предизвикателство до момента в кариерата ми – съобщи Бенчев преди заминаването. – Наясно съм, че ще би трябвало да се приспособявам към автомобил, който в никакъв случай до момента не съм карал, към рали, което е много по-различно от тези, на които караме у нас, напълно разнообразни прави и настилка, а и още не съм чул и гласа на навигатора, с който ще се състезавам през уикенда – Язан Риджлех, който обаче има опит по такива трасета и като водач. Определено ще е интересно”.
 Калин Бенчев дебютира в пустинно рали

„ Ще работя с навигатора единствено на британски и ще би трябвало да приспособявам стила си на каране за пустинните прави с доста дълги прави, където шансът да попаднеш в песъчлив капан или да налетиш на огромен камък е доста голям”, добави Бенчев.

Пустинният шампионат на ОАЕ се провежда от Моторспорт клуба на ОАЕ (EMC), учреден от Абдула бин Файсал ин Султан ал Касими, като клубът организира и шампионатите на ОАЕ по рали, раликрос и автокрос. Миналата година купата в пустинният шампионат взе Абдула ал Касими, само че конкуренцията се организира единствено едно съревнование.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР