Дебелец. Нова детска площадка радва малчуганите в Дебелец. Това съобщиха

...
Дебелец. Нова детска площадка радва малчуганите в Дебелец. Това съобщиха
Коментари Харесай

Община Велико Търново: Нова детска площадка радва малчуганите в Дебелец

Дебелец. Нова детска площадка радва малчуганите в Дебелец. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Зоната за игра и занимания е построена в междублоковото пространство на улица „ Иван Вазов “. Теренът е облагороден по плана на кметството „ Аз съм природата – на следващия ден стартира от през днешния ден “. Финансирането е на стойност от Финансирането на стойност 9756 лв. е обезпечено в границите на националната акция на Министерството на околната среда и водите В „ За чиста околна среда ” и стратегия на Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда, заяви кметът на Дебелец Снежана Първанова.
За реализацията на обекта е положен непринуден труд от другари и чиновници на кметството, разясни Първанова. Старата железна ограда е сменена с цветни дървени детайли, сложена е ударопоглъщаща настилка, закупени са нови уреди - комбинирана пързалка с люлка за малчугани до 3-годишна възраст и двойна люлка за деца от 3 до 12 години. Новите придобивки дават отговор на условията за сигурност.
Детската площадка бе открита през уикенда с цветен празник, събрал дребни и огромни. „ Основната ни цел беше да създадем атрактивна градска среда и да подобрим виталния и екологичния комфорт на жителите в обитаемото място и най-много на децата, като ограничим рисковете за тяхното здраве и живот. Площадката е място за физическото развиване на малчуганите. Надявам се, че с обновлението ще предизвикаме интерес за игра навън ”, разяснява Снежана Първанова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР