Дебел мъж, който цял живот се е борил с живота,

...
Дебел мъж, който цял живот се е борил с живота,
Коментари Харесай

Много дебел мъж реши да си сложи край на живота, но внезапно почина брат му и ...

Дебел мъж, който цялостен живот се е борил с живота, най-сетне съумя да отслабне с 66 кг след трагичната кончина на брат си. Хавиер Хернандес е тежал най-вече 148 кг, само че откакто изгубва брат си през 2011 година, той изрично взема решение да се поправи, започвайки на първо време с наднорменото си тегло. Шест години по-късно 32-годишният от Темпе в американския щат Аризона тежи под 90 кг и има тяло на гръцки господ. Въпреки това той продължава да тренира по седем дни в седмицата. „ Винаги съм мразел, че съм пълен. Начинът, по който изглеждах и се усещах. Това се отразяваше и на моето държание в всекидневието ми”, спомня си Хавиер пред Yahoo, разказвайки за своето дълго пътешестване към загубата на килограми.

И това е доста забавно - заек, мечка или лисица сте във фитнес залата? Четете още забавни препоръки и потребни вести на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to

Хавиер изяснява още, че още от дете той е имал проблеми с килограмите, а тъй като фамилията му не е имало доста пари, той постоянно е изпитвал компликация с намирането на облекла, които да му стават.

Растейки, гамени и членове на банди непрекъснато го тормозили поради тежестта му. На Хавиер му станало обаче най-лошо, когато брат му умрял. „ Депресията стартира да ме побеждава. Исках да се самоубия. Точно тогава обаче направих избора да се поправя – както от вътрешната страна, по този начин и външно”, спомня си още той.

Хавиер обаче не е желал да бъде слаб, а да бъде бабанка. За да реализира задачата си, той се промъквал скрито в здания, разполагащи с частни зали за фитнес, и е проучил всевъзможни извършения за стягане на мускулите, които могат да бъдат практикувани на всички места.

След това Хавиер се хванал на втора работа, с парите от която той си разрешил да си купи членска карта във фитнес. Там имало и главен курс по хранене.
Хавиер също забелязал, че нисковъглехидратната диета на Аткинс била доста съвременна, по тази причина той почнал да се храни единствено със здравословни протеини, като пиле и риба звук. Въглехидратите също били единствено от здравословните – сладки картофи.

Той също броял и ограничавал калориите, с цел да си подсигурява, че ще яде най-здравословните неща, когато се храни в заведение. Хавиер споделя също, че по това време той е бил доста уединен – фамилията му трябвало да се пребори с тъгата по загубата на брат ми – по тази причина той ходил във фитнеса по седем пъти в седмицата.

Обещанието, който той дал на брат си – да промени живота си – било неговата най-силна мотивация. Започвайки своето странствуване към отслабването, Хавиер поставил негова фотография в портфейла си, с цел да си припомня постоянно за какво поставя толкоз доста старания в залата.

В последна сметка тежката работа дала резултат и Хавиер измършавял с близо 55 кг единствено за година. Той признава, че „ неговият дух също е станал доста по-силен”.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР