Дебатите по втория вот на недоверие към кабинет Денков“ да

...
Дебатите по втория вот на недоверие към кабинет Денков“ да
Коментари Харесай

Депутатите дебатират по втория вот на недоверие към кабинета Денков

Дебатите по втория избор на съмнение към кабинет " Денков “ да бъдат точка първа за през днешния ден, планува планът на стратегия за работа на Народното събрание, оповестен на интернет страницата му.

Разискванията бяха планувани предходната седмица от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков за 15 ноември (сряда). Самото гласоподаване, съгласно правилника за работа на Народно събрание, е не по-рано от 24 часа след привършване на дебатите.

Проектът на решение за гласоподаване на съмнение на Министерския съвет на Република България с министър-председател Николай Денков беше импортиран на 8 ноември от " Българска социалистическа партия за България “, " Възраждане “ и " ИТН “. Мотивът за желаната оставка на кабинета е " некадърност да обезпечи националната сигурност и защитата на страната ".

Според предварителните поръчки ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи  няма да поддържат желаната от трите опозиционни обединения оставка на кабинета.

Вчера отГЕРБ-СДС обявиха, че ще гласуват  " срещу “. Колкото и да е мъчно, колкото и да е " гнусно “ от време на време, всички останали варианти са по-лоши от тази, изясни зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев на брифинг пред публицисти.

По мотив втория избор на съмнение ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи  Делян Пеевски коментира: " Ще бъдем безапелационни в поддръжката си за държавното управление, несъмнено. Това е следващ цирк. Искат да си вършат реклама, с цел да ги има ".

Също вчера премиерът Николай Денков увери, че държавното управление е готово да чуе всевъзможни рецензии, стига те да се основават на обстоятелства, а не на измислици. По думите му това ще бъде една добра опция да бъде обяснено още веднъж на хората какво е направено последните две години, изключително през последния интервал от пет месеца, във връзка с развиването на защитата и националната сигурност.

Военният министър Тодор Тагарев е оптимист, че кабинетът няма да бъде съборен. Няма да успее вотът, това е обезпечено, съобщи във вторник той пред български публицисти в Брюксел, където взе участие в съвещание на Съвета на Европейски Съюз.

Първият избор на съмнение към кабинета " Денков “ беше отритнат на 13 октомври на изключително съвещание на Народното събрание. Той беше дефиниран тогава от вносителите - " поради неуспеха на държавното управление в бранш " Енергетика “, и беше импортиран от 72 депутати от " Възраждане “, " Българска социалистическа партия за България “, Има Такъв Народ и самостоятелния Радостин Василев.


Инфо: Българска телеграфна агенция

Следавйте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР