Дебатът за върховенството на закона и основните права в България

...
Дебатът за върховенството на закона и основните права в България
Коментари Харесай

Гледайте дебата в ЕП за България

Дебатът за върховенството на закона и главните права в България се организира довечера в Европейския парламент в Брюксел.



Ситуацията в България попада в първия пакет от тематики, които ще се разискват при започване на пленарната сесия.

Евродепутати от разнообразни партии и националности дебатират обстановката в страната ни.

Три дни по-късно евродепутатите би трябвало да решат - одобряват или не сериозната проекторезолюция за правосъдната система, проблемите в битката с корупцията и положението на медиите в България.

До четвъртък евродепутатите могат да внасят ремонти в текста на проекторезолюцията.

Европейска комисия е наясно с това, че в България има митинги и следим обстановката. Европейска комисия поддържа правото на мирни демонстрации – едно от главните права, сподели Михаел Рот – представител на Германското председателство на Съвета на Европейския съюз.

През октомври ще се провежда първо обсъждане в Съвета, където ще се разиска общото положение на правовата страна във всички страни. Всяка страна да бъде тествана поотделно, добави той.

Започваме с 5 страни членки – по азбучен ред – в това число България – измежду първите тествани и разисквани. Ще обсъждаме обстановката в страната, която е предмет на тази полемика, сподели още Рот.

Председателят на ЕНП Манфред Вебер поддържа премиера Бойко Борисов и постоянните парламентарни избори, които предстоят у нас през март.

Не може да се промени едно държавно управление с демонстрации, това става единствено с демократични избори, сподели той.
съидейници на " Да, България " и професор Велислав Минеков от " Отровното трио " бяха пред постройката на институцията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР