Дебатът за ползата от ваксините във Франция се проведе в

...
Дебатът за ползата от ваксините във Франция се проведе в
Коментари Харесай

COVID и учениците – примерът на Франция и Германия

Дебатът за изгодата от имунизациите във Франция се организира при започване на годината и беше съпроводен от осведомителна акция. Това изясни кореспондентът на bTV в Париж и Брюксел Десислава Минчева.

По думите ѝ от този момент насам тази тематика не е била на дневен ред. Тя добави, че тежките решения по ръководството на рецесията са взимани от френския президент Еманюел Макрон, като той спазил обещанието си учебните заведения да затворят последни.

„ Във Франция на никой не би му хрумнало да излъже за резултат от тест. Ако някой даде теста си на различен – санкцията е 700 евро, а за имитация – наказването е затвор и санкция до 75 хиляди евро. На никой не би му хрумнало да употребява „ тарикатлък “, посочи Минчева.

Посочи, че неимунизираните са единици, като година и половина бързите проби са били безвъзмездни.

„ Родителите вършат вкъщи слюнковите проби. Ако има позитивен резултат, се карантинира целият клас. 0,22% от всички класове във Франция са под карантина “, добави Минчева.

Кореспондентът на bTV в Германия Натали Пашева описа по какъв начин се тестват децата преди да отидат на учебно заведение или детска градина. По думите ѝ проби се върша вкъщи, от родителите, два пъти в седмицата – сряда и неделя.

Използва се тест-близалка за децата до 4. клас, а по-големите се ревизират с антигенен тест в носа и тестът се взима в учебно заведение. Тя посочи, че макар скока на новозаразените в Германия в този момент, не се разяснява затварянето на учебните заведения, а тактиката с тестванията се е оказала сполучлива.

При позитивен тест, резултатът би трябвало да бъде доказан с PCR. При определяне на болестта се карантинират и децата, които седят към заразното дете.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР