Дебатът между претендентите за президент на Украйна не се състоя.

...
Дебатът между претендентите за президент на Украйна не се състоя.
Коментари Харесай

Президентските избори в Украйна: Зеленски не се яви на предизборния дебат

Дебатът сред кандидатите за президент на Украйна не се състоя. Той трябваше да се организира на Олимпийския стадион в Киев, само че се появи единствено сегашният държавен глава Петро Порошенко. Опонентът му Володимир Зеленски разгласи, че ще взе участие в спор, само че не и през днешния ден. Порошенко предложи на следващия ден двамата да дадат общо изявление за частна киевска телевизия. Но към този момент няма отговор от противника му. Балотажът е плануван за 21 април. На първия кръг най-вече гласове завоюва комедийният артист Зеленски.

Новакът в политиката Володомир Зеленски даде обещание шоу преди балотажа. Днес той обезпечи на кандидата си независимо зрелище.

„ Тъжно е, че президентските избори стартират да наподобяват на нямо кино “, съобщи настоящият украински президент.

Идеята за спор беше на комедийния артист. Оказа се, че е конкретизирано мястото, само че не и датата. От управата на стадиона обявиха, че двата щаба са изпратили поръчки за разнообразни дни. Порошенко предложил дебатът да бъде на 14 април от 14 часа, а Зелнски - на 19 от 19 часа.
 Петро Порошенко, президент на Украйна Петро Порошенко, президент на Украйна © БГНЕС  Кандидат-президентите на Украйна потърсиха поддръжка в Западна Европа Кандидат-президентите на Украйна потърсиха поддръжка в Западна Европа
Близо седмица преди втория тур на президентските избори в Украйна, двамата кандидати за поста потърсиха поддръжка в Западна Европа. Настоящият държав...

Хиляди последователи на Порошенко го чакаха пред стадиона. В отсъствието на съперника си, той дава отговор самичък на журналистическите въпроси. Увери, че ще почете желанието на народа, в случай че Зеленски бъде определен за президент и още веднъж го прикани за спор.
Петро Порошенко, президент на Украйна: Володимир Олександрович, сигурен съм, че ни гледате. Сигурен съм, че може да се включите в спор.
С обещанието да се бори с корупцията и бедността, комикът, който има политически опит единствено от ролята на президент в ефирен филм, завоюва на първия тур 31%. За настоящия президент гласоподаваха към 16% от гласоподавателите.
 Володимир Зеленски е любимец за президентските избори в Украйна? Володимир Зеленски е любимец за президентските избори в Украйна?
Според резултатите от първия тур на президентските избори в Украйна комикът и артист Володимир Зеленски води с към 30%. На балотажа той ще се изправ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР