Дебатът между двамата кандидати за президент на САЩ - настощият

...
Дебатът между двамата кандидати за президент на САЩ - настощият
Коментари Харесай

Дебатът между Тръмп и Байдън приключи без победител

Дебатът сред двамата претенденти за президент на Съединени американски щати - настощият Донълд Тръмп и някогашния вицепрезидент на Бакар Обама Джо Байдън, завърши без скандал за разлика от първия път.

И двамата претенденти избягваха персоналните нападки, за които бяха подложени на критика след пъввия спор и няварно по тази причина като че ли разногласието им не излъчи безапелационен победител.



Тръмп беше малко по-нападателен, до момента в който Байдън наподобява към края се поумори.

Здравната промяна беше измежду главните тематики на разногласието сред двамата, като Тръмп настояваше, че е постигнал доста триумфи откакто е наследил провалената стратегия Обамакеър, а Байдън акцентира, че сега 11 милиона американци са изпаднали под границата на бедността.

По отношение на външната политика главният спор бе отношението към Китай и Северна Корея. Тук Тръмп за пръв път си разреши за "захапе " Байдън за връзките му с Украйна, само че беше пресечен от водещата и самичък не настоя да продължи.

Сред другите тематики, по които двамата спориха, беше имиграционната политика и по какъв начин се разделят фамилиите на имигратните.

По отношение на расизма и митингите на чернокожите, Тръмп "скромно " означи, че никой след Линкълн не е направил повече от него за черните общности и, че сега измежду тях има най-ниската безработица в историята на страната.



В края на директното предаване на сцената с маски се качиха съпругите на двамата претенденти. Така дебатът завърши миролюбиво, без да създаде сензационни вести.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР