ДДС за лифт-съоръженията става 9%, което пряко ще подпомогне зимния

...
ДДС за лифт-съоръженията става 9%, което пряко ще подпомогне зимния
Коментари Харесай

И ДДС-то за ски-съоръженията пада на 9%

ДДС за лифт-съоръженията става 9%, което директно ще подкрепи зимния туризъм. Това заяви зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева пред участниците в четвъртото издание на форума " Туризъм експо - дестинация Варна ", чийто главен акцент бяха новите бизнес модели в бранша, наложени от пандемията от Covid-19. 

От началото на годината до октомври у нас са почивали над 4,2 милиона туристи, от които 3 милиона българи, уточни Георгиева.

През лятото във Варна в местата за настаняване с най-малко 10 места са отседнали над 425 хиляди посетители, от които 205 000 българи. Приходите от нощувките на нашите сънародници в района са близо 30 милиона лв., което е с 3 % повече спрямо предишното лято. Сред чужденците най-вече са били румънците, следвани от поляци, германци, украинци, чехи, израелци, британци, французи, унгарци, регистрира тя.

" Туроператорите и турагентите ще разчитат на поддръжка от 10 милиона лв.. о средата на декември те ще получат помощта. За такава са кандидатствали 840 туристически предприятия ", изясни Георгиева. 

" По мярката за разпределяне от страната на 35 евро на седалка за чартърните полети са обезпечени 55 милиона лв. за тази и 2021 г. Очакванията са компаниите да получат парите си до края на годината. Планът е мярката да работи и през 2022 година Разработва се и механизъм за даване на 3 милиона лв. безплатно на екскурзоводи и планински водачи ", добави зам.-министърът на туризма. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР