ДДС за храни от първа необходимост и сектор Туризъм“ да

...
ДДС за храни от първа необходимост и сектор Туризъм“ да
Коментари Харесай

Намаляват ДДС за храни от първа необходимост и сектор „Туризъм“ на 9%

ДДС за храни от първа нужда и бранш „ Туризъм “ да бъде понижен на 9% от 1 януари 2021 година Затова се схванаха на работна среща министър-председателят Бойко Борисов и представители на Асоциацията на заведенията в България и Българската хотелиерска и ресторантьорска организация.

Премиерът Борисов акцентира, че решението е политически риск, само че то е в поддръжка против загубите от COVID-19 в ресторантьорския отрасъл.

„ Правим изключение за вас, тъй като с наша заповед е затворен бранша, нагледно казано. И по този начин е в целия свят. Това може пък да е една мярка, която в следствие да даде положителни резултати и да бъде трайна. Всичко е в нашите ръце “, посочи министър-председателят Борисов. Той подчертава, че с по този начин разискваните промени с намаления Данък добавена стойност, значи, че оборотите и активността на заведенията за хранене и хотелите би трябвало да са 100% на ярко.

„ В това отношение ние сме длъжни да си изпълняваме уговорките. Финансовият министър е доста срещу, само че желая да го опровергаем в края на годината с повече доходи “, сподели още министър председателят Борисов.

„ Поемаме този ангажимент, че това ще се случи по метода, по който сме говорили с Вас “, показаха представителите на браншовите организации.

На срещата беше контрактувано още отсрочване на влизането в действие на измененията в Наредба Н-18 за период от една година, вследствие на което тя ще стартира да работи от 1 март 2021 година

В рамките на срещата бе посочено, че ще бъде предоставено правенето на анкризисен проект, включващ даването на заеми и грантове от ББР с присъединяване на специалисти от бранш „ Туризъм “. Беше дискутирано също премахването на критерия за липса на отговорности към страната единствено за 2020 година при кандидатстване за ограниченията за справяне с икономическите последствия от ковид.

Промените, които бяха контрактувани на работната среща при премиера Борисов, ще бъдат импортирани през днешния ден в Народното събрание от ПГ на ГЕРБ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР