ДДС за бирата и виното, които се консумират в заведения,

...
ДДС за бирата и виното, които се консумират в заведения,
Коментари Харесай

9% ДДС за бира, вино, фитнес и басейн от 1 август

ДДС за бирата и виното, които се употребяват в заведения, и за всички спортни занимания се понижава на 9%, реши дефинитивно Народното събрание. Намалената ставка влиза в действие от 1 август и ще се ползва до 31 декември 2021 година, взеха решение депутатите.
Промените в Закона за налог върху добавената стойност бяха написани посредством приемането на второ четене на промени в Закона за локалните налози и такси.

Поправката беше призната с гласовете на ГЕРБ, " Обединени патриоти ", " Воля " и един самостоятелен.

Туроператорите, туристическите сътрудници и така наречен инцидентен транспорт, обвързван с туристическите услуги, ще заплащат също 9 % Данък добавена стойност. Същата ставка ще заплащат и уредниците на така наречен фитнес услуги, които също са претърпели стопански вреди от пандемията от COVID-19.

Валери Симеонов, един от вносителите на промените, разяснява, че това е последният, заключителен стадий от ограничения, ориентирани към туристическия бизнес, който беше най-силно ударен поради пандемията. Той означи, че резултатът от понижаване на налога за ресторантьорските услуги към този момент е налице.

Румен Гечев от левицата означи, че на никое място в Европейски Съюз няма диференцирана ставка на Данък добавена стойност за алкохол и предизвести, че Брюксел ще реагира и ще бъдем осъдени.

От " Воля " обявиха, че са поредни и по тази причина ще поддържат предложенията.

Припомняме, че Народно събрание одобри и 9% Данък добавена стойност за заведения за хранене, кетъринг, книги, бебешки храни и пелени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР