DDoS атаката претоварва ресурсите на мрежата или съответно на устройството,

...
DDoS атаката претоварва ресурсите на мрежата или съответно на устройството,
Коментари Харесай

Красимир Коцев, киберексперт: С хакерската атака към правителствени сайтове се търси медийно внимание

DDoS офанзивата претрупва ресурсите на мрежата или надлежно на устройството, което таргетира, в резултат на което неговите законни консуматори не могат да го употребяват. Това е и задачата на хакерската офанзива, ориентирана към някои държавни уеб сайтове у нас, която беше осъществена в почивните дни. Това изясни специалистът по киберсигурност Красимир Коцев, по Българска национална телевизия.

Разследващите у нас откриха, че тя идва от Русия като през вчерашния ден беше открит съответния причинител, за който органите на реда ще изискат екстрадиция.

Коцев добави, че сходен вид офанзива не води до приключване на данни, а може само да предотврати опцията на законните консуматори да достъпват уеб страницата.

Коцев означи, че офанзива е добре направена, защото изисква сериозна съгласуваност на екипа, който стои зад реализацията й. Тя таргетира няколко институции по едно и също време. Не е целяла да навреди съществено на някоя от тези институции или да саботира работата на страната. По думите му с тази офанзива се търси медийно внимание.

Той акцентира, че в последните години се следи доста сериозна самодейност от страна на институциите да се защитят - ревизират се системите си за сигурност и се построяват така наречен стратегии за реакция при случай, образоват се чиновниците в администрацията.

Според него бизнесът в България е по-добре предпазен. В институциите от ден на ден се построяват аварийни копия и се следят много положителни трендове по повод отбраната на данните.

Той призна, обаче, че постоянно има риск, само че е нужен много сериозен финансов тласък, с цел да се пробие една институция, в случай че е добре предпазена.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР