ДБГ замразява членството си в Реформаторски блок и няма да

...
ДБГ замразява членството си в Реформаторски блок и няма да
Коментари Харесай

ДБГ замразява членството си в РБ, иска оставката на Борисов и предсрочни избори

ДБГ замразява участието си в Реформаторски блок и няма да взе участие в органите на ръководство на обединението, оповестиха от партията. Решението е взето от Националния съвет на партията, като мотивът е неналичието на опозиционност в политиките на Блока.

ДБГ слага няколко условия, които, в случай че не бъдат изпълнени в границите на един месец, ще са причина за овакантяване на обединението.

От ДБГ упорстват за незабавна оставка на премиера Бойко Борисов и " корупционното му управение ". От партията желаят предварителни избори и създаване на антиГЕРБ коалиция и на " антиГЕРБ общности по места, които да са в основата на опция на наложеното от ГЕРБ подмолно ръководство ". 

Настоява се и за правене на реформаторска платформа с акцент върху смели дейности в бранш сигурност, за повишение на приходите, възстановяване образованието и ефикасна битка с корупцията.

От ДБГ правят оценка, че в страната има нужда от мощна демократична общественост, която е подготвена да се опълчи на " пълзящата тирания на ГЕРБ, пренесена в общините през феодалния модел на ръководство ".

В решението на Националния съвет на партията се показва, че има опити на част от членовете в Реформаторския блок да легитимират и пазят неверни решения от страна на ръководещите, включително и срещи сред членове на Република България и представители на държавното управление, обратно на всички правила и решения на обединението. 

От партията считат, че има дефицит на политическа воля за създаване на новаторски общности по места, които да се опълчват на корупционния и средновековен модел на ръководство на общините. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР