ДБГ напусна Реформаторския блок. Това решение е взел Националният съвет

...
ДБГ напусна Реформаторския блок. Това решение е взел Националният съвет
Коментари Харесай

ДБГ напуснаха Реформаторския блок. СДС остават почти сами

ДБГ напусна Реформаторския блок. Това решение е взел Националният съвет на партията, научи OFFNews преди решението да бъде публично оповестено.

Така в Република България остават само Съюз на демократичните сили, Разузнавателна служба на ФРГ на доцент Борислав Великов и някогашния здравен министър Петър Москов.

"Ще водим диалози с политически партии, които също считат, че този средновековен модел на ръководство на страната и общините би трябвало да бъде спрян. ДБГ, обаче, внимава да не влезе в тактическа коалиция, тъй като нашата цел е да работим за по-широко обединяване на демократично мислещите хора, не на партийни елити, сподели ръководителят на ДБГ по време на конференция по тематиката. По думите му би трябвало да бъден основано нещо, което да е по-добро от ГЕРБ и Българска социалистическа партия, само че също така да бъде техен контрапункт.

До днешното решение се стигна, откакто преди месец партията замрази участието си в Република България и даде ултиматум на останалите партии в обединението да се обединят към три неща: искане за незабавна оставка на държавното управление, основаване на новаторски общности по места и платформа "с акцент върху смели дейности в бранш сигурност, за повишение на приходите, възстановяване образованието и ефикасна битка с корупцията ".

Пред ДБГ стои въпросът по какъв начин да продължи развиването си. Очаква се групировката да не стартира незабавно диалози за нова коалиция. От партията считат, че би трябвало първо да "подредят личната си къщурка " и чак по-късно да обмислят нови партньорства.

Това обаче я слага пред заплахата да изпадне в цялостна изолираност. Заявките на ръководителя на партията Димитър Делчев, още откогато пое управлението през септември предходната година, са за основаване на "силна АнтиГЕРБ коалиция за прекъсване на застоя в страната ". Това съответствува с концепцията на оповестеното ново демократично обединяване сред ДСБ, ДаБГ и "Зелените " - "Демократична България ". Новата групировка към този момент даде поръчка, че е отворена към партньорство и с други опозиционно настроени партии, които обаче би трябвало ясно да потвърдят с дейности думите си. Притесненията измежду "Демократична България " са че в ДБГ има хора, които биха могли да слагат партията в "зависимост от статуквото ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР