ДБ и ГЕРБ поискаха оставката на общинския съветник като зам.-председател

...
ДБ и ГЕРБ поискаха оставката на общинския съветник като зам.-председател
Коментари Харесай

От "Атака" до "Възраждане" в Столичния общински съвет. Кой е Борислав Иванов?

ДБ и ГЕРБ желаеха оставката на общинския консултант като зам.-председател на СОС Иванов е част от групата, която обезпечава болшинството на ГЕРБ в общината Биографията му се пресича с някогашния регионален шеф на София от " Атака " Николай Пехливанов
Скандалните фотоси на общинския консултант Борислав Иванов (наскоро напуснал групата " Патриоти за София " ), на които се вижда, че е влязал в кабинета на кмета на София Йорданка Фандъкова, завит в украинското знаме (за което твърди, че е свалил), както и рекламата на " Възраждане ", бързо му донесоха популярност и претенции за оставката като заместник-председател на Столичния общински съвет.

По-важният въпрос обаче е различен: какво значи неговото държание за болшинството ГЕРБ - " Патриоти за София " поради " новата линия " на Иванов към " Възраждане " в съвета. Както и дали в действителност двете обединения в границите на столичния месетн парламент не си оказват помощ взаимно с провокативните прояви (умишлено или не).

Само багра в биографията на Борислав Иванов пък е събитието, че работил за някогашния регионален шеф от " Атака " Николай Пехливанов. Пехливанов беше назначен от държавното управление за регионален шеф по времето на третия мандат на Бойко Борисов, когато ГЕРБ правеше жестове към антиевропейската партия.
Реклама
Формално Борислав Иванов не е обвързван с " Възраждане ", а и в четвъртък партията на Костадин Костадинов се разграничи от него.

Доскоро той беше част от групата " Патриоти за София ", а внея попадна като определен от " Атака ". Преди седмица той е напуснал групировката и се води самостоятелен общинар. Проявите му от сряда и четвъртък съответстват с опитите на партия " Възраждане " да смъкват украинския байрак от постройката на Столичната община.

Напускането на " Патриоти за София " и оповестените фотоси от Иванов съответстват с митинга против украинското знаме на фасадата на кметството, проведен от " Възраждане ". Акциите на партията на Костадин Костадинов се подвигат и по всичко проличава, че тя има пръст в странните изказвания на Иванов, въпреки и след това да се разграничиха от дейностите му.

Дори за невъоръжено око е явни, че с поредициата демонстрации се лишава и вниманието от вчерашния митинг на " Спаси София " против кмета Йорданка Фандъкова. На този декор също, след поредност антизападни изстъпления, ГЕРБ получават опция да покажат своя " евроатлантизъм " и да пазят украинското знаме. Като непрекъснато се припомня, че самодейността за слагането му е на самия ръководител на общинския съвет Георги Георгиев от ГЕРБ.
Реклама
Досега " групата на Патриоти за София " съвсем постоянно е гласувала дружно с ГЕРБ (с изключение на решението за слагане на украинското знаме). Дали това ще продължи и по какъв начин ще гласоподава Борислав Иванов след днешните си изяви ще се види напълно скоро, при положение, че не напусне съвета.
Връзката с " Атака " и Русия
Биографията на Борислав Иванов е много любопитна. Според източници на " Капитал " той е непосредствен до някогашния регионален шеф от " Атака " Николай Пехливанов, като даже е работил в един от хотелите, притежавани от веригата на Пехливанов - " Грийнлайф ".

Иванов е работил като " проджект управител " в хотела Green Life Beach Resort Sozopol на " Грийнлайф " близо 10 години (от 2008 година до 2017 г.), като е отговарял за ръководството и контрола на капиталовия развой, придобиването и ръководството на недвижима благосъстоятелност, градоустройство и други, излиза наяве от неговото CV, което " Капитал " видя.

Иванов работи директно с Пехливанов и на друго място - регионалната администрация София-град. Той стартира там като " Старши специлист в отдел Административен Контрол " тъкмо
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР