(ДБ) е политическа сила, която отстоява силна парламентарната република. Ние

...
(ДБ) е политическа сила, която отстоява силна парламентарната република. Ние
Коментари Харесай

Надежда Йорданова за предожението на Слави: Това е път към тоталитаризъм


(ДБ) е политическа мощ, която отстоява мощна парламентарната република. Ние се борим за по-силен парламент и господство на закона. Демократична България ще се опълчва и отстоява парламентарната република. Президентска република в една неукрепнала народна власт е път към тоталитаризъм и ние ще се противопоставим. Това съобщи някогашният правосъден министър Надежда Йорданова от в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

Думите ѝ са във връзка предлагането на Слави Трифонов  Слави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български артист, ефирен водещ и продуцент. Роден е в за реферндум за смяна на политическата система в страната, а точно въвеждането на президентска република в България.

„ Ще отстояваме България да има повече от един снабдител на газ. С „ Газпром “ нищо не ни подсигурява, че ще имаме доставки на газ. Те едностранно нарушиха контракта си с нас. „ Газпром “ е геополитическо оръжие и ние няма да допуснем то да е на наша територия “, акцентира тя.

„ Водила съм арбитражни каузи и мога да кажа, че най-силният коз е да не си разкриваме козовете. Когато си в една такава борба общественото безмълвие е най-хубавата тактика. Тревожи ме, че с дейностите си сегашен държавно управление дава успеха на „ Газпром “ на тепсия. При „ Газпром “ геополитиката и стопанската система се сливат в едно. На страни, които одобриха да заплащат газа в рубли, също са със спрени доставки. Правителството би трябвало да направи всичко допустимо и да подсигурява доставки на газ от повече от един снабдител “, не кри изумлението си Йорданова.

„ Борбата с корупцията е една от главните политики на Демократична България. Борбата с корупцията изисква време и устойчиви решения. Аз и моите сътрудници направихме решителни стъпки. На всяка крачка обаче ние срещахме съдбоносен отпор. Корупцията е проблем, който изисква сила, устойчиви решения и време “, акцентира тя.

Бившият правосъден министър разяснява и карцерът на водача на опозицията Бойко Борисов и негови сътрудници по този начин: „ Арестите не би трябвало да бъдат работа на политиците. Аз като правист съм срещу и не приемем нито един незаконосъобразен арест. Това са неточности, които не трябва да позволяваме и би трябвало да осъждаме. В обществото има едно неспокойствие за правдивост, точно по тази причина би трябвало да обърнем взор към Прокуратурата. Нуждаем се от ефикасна прокуратура “.

Тя сподели още, че е готова смяна в закона, с която да се вкара по-ефективен надзор по отношение на основния прокурор и се надява в идващия парламент тя да стане факт.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР