ДАЗД връчи за първи път отличителния знак Аз гарантирам щастливо

...
ДАЗД връчи за първи път отличителния знак Аз гарантирам щастливо
Коментари Харесай

ДАЗД връчи за първи път отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство“

ДАЗД връчи за първи път отличителния знак „ Аз подсигурявам щастливо детство “
За първи път държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) връчи отличителния знак „ Аз подсигурявам щастливо детство “ като самопризнание за гарантиране на правата на детето, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Церемонията наблюдаваха общественият министър Бисер Петков, представителят на УНИЦЕФ за България Джейн Муита и някогашният обществен министър Христина Христова, която към този момент ще извършва функционалностите на консултант на новоизбрания вицепремиер Мариана Николова.

Раздадени бяха 73 плакета на общини, юридически лица, неправителствени и цивилен организации, снабдители на обществени и универсални услуги за деца в три категории за стабилно развиване, сполучлива смяна и значима иновация.

7-членна комисия оцени кандидатурите. Начело на журито е ръководителят на ДАЗД доктор Елеонора Лилова. Членове са представители на Консултативния съвет, на Съвета на децата, на университетските среди, на НСОРБ, както и обществени персони.

„ Всички кандидатури ще получат плакети. Те се отличават с това,че години наред са се борели за самопризнание на качеството на услугата и са създали щастливи доста деца. Много ни беше мъчно да откроим топ три на наградените “, счита Лилова.

Най-въпрос от всички претенденти дали може да открои някой, който и е направил усещане, Лилова съобщи, че това е един донор, който ще получи специфична премия.

Фондация „ Сийдър “ имаше привилегията да получи персонално от ръководителят на ДАЗД премията.Сдружението дава 24-часова грижа на най-вече деца и младежи измежду Неправителствени организации бранша в България, деен участник е в процеса на деинституционализация. Сред наградените е също Фондация „ За нашите деца “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР