Дайте ни схема да подпомогнем туризма в частта за чартърните

...
Дайте ни схема да подпомогнем туризма в частта за чартърните
Коментари Харесай

Борисов обеща държавна помощ за чартърните полети

„ Дайте ни скица да подпомогнем туризма в частта за чартърните полети “. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов при визитата си в Албена за откриването на най-голямата многофункционална конгресна зала в района, в която са вложени 5 милиона лв.. Той бе придружаван от министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на защитата Красимир Каракачанов.
Борисов посочи, че тази година е била сложна за туризма поради нелоялната конкуренция със стимулиране на сектора в прилежащите страни. Той изиска Сдружението на общините да изготви механизъм, по който страната да подкрепя бранша, както това става в Гърция, Турция и Хърватска. 10 – 15 – 20 милиона могат да бъдат заделени за чартърните полети, само че би трябвало да ни дадете проект, сподели още той. „ Горанов ми дава знак за 10 милиона, от мен още 5, с цел да станат 15 милиона “, съобщи от трибуната министър председателят.
Изпълнителният шеф на Албена АД Красимир Танев посочи, че в прилежащите страни поемат разноските за горивото на самолетите и на процедура самолетните билети на туристите излизат с към 30 % по-евтино.
„ Имам ангажимент към Албена и Варна и си го извършвам – това е автомагистрала Хемус “, съобщи още Борисов. Той даде обещание до 2021-а година на всички места по автомагистрала „ Хемус “ да се строи, асфалтира и трасира. Бойко Борисов е уверен, че със завършването на автомагистралата ще бъдат провлечени повече туристи по Северното Черноморие.
По-рано през днешния ден министър председателят изрично отхвърли информацията на „ Политико “, че страната ни ще желае сектор „ Земеделие “ в новата Европейска комисия. Той реагира остро на въпрос по тематиката. " Някой си измисля нелепости и вие ме карате да ги разясня. Това, което желаеме са модерните ресори - " Киберсигурност ", " Управление на IT технологии ". Това съм го декларирал още преди месец и половина. За какво ни е сектор " Земеделие "? Там парите са разпределени ясно и тъкмо за всички страни. Какво ще създадем с сектор " Земеделие ", разяснява Бойко Борисов. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР