Дайхацу (Daihatsu), подразделение на японския автомобилостроител Тойота (Toyota Motor Corp),

...
Дайхацу (Daihatsu), подразделение на японския автомобилостроител Тойота (Toyota Motor Corp),
Коментари Харесай

Дайхацу спира производството във всичките си заводи в Япония

" Дайхацу " (Daihatsu), поделение на японския автомобилостроител " Тойота " (Toyota Motor Corp), е спряло производството във всичките си четири завода в Япония, до момента в който министерството на превоза проверява компрометирани проби за сигурност, съобщи Асошиейтед прес, на която се базира Българска телеграфна агенция.

По-рано " Дайхацу " разгласи, че стопира всички доставки на свои коли в и отвън Япония, откакто е установено некоректно тестване, засягащо 64 модела. Това даде мотив на транспортното министерство да стартира по-задълбочено следствие на проблемите, които наподобява са продължавали с десетилетия. 

Очаква се прекъсването на производството да засегне хиляди производители на части и техните чиновници, нанасяйки удар на локалната стопанска система. 

Нередностите при тестванията по-рано тази година доведоха до следствие от самостоятелен панел, който откри необятно публикувани и системични проблеми в " Дайхацу ". Засега няма известия за произшествия или смъртни случаи, дължащи се на фалшифицираните проби. 

Компанията не уточни, по кое време може да възобнови производството, само че съгласно медии поточните линии може да останат спрени и през януари. 

" Дайхацу " е поделение на " Тойота ", профилирано в дребни коли и пикапи, известни в Япония. За финансовата 2022 година компанията е произвела 870 000 транспортни средства в четирите си японски завода. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР