Даяна Ястремска изрази недоволството си от факта, че от WTA

...
Даяна Ястремска изрази недоволството си от факта, че от WTA
Коментари Харесай

Ястремска: Поисках Андреева да бъде наказана, но WTA не направи нищо


Даяна Ястремска изрази недоволството си от обстоятелството, че от WTA са отказали да подхващат дейности против Мира Андреева. 16-годишната тенисистка е упрекната в това, че е харесала изявления в обществените мрежи, възхваляващи съветската инвазия в Украйна.

Чрез изказване в Instagram международната №145 разкри, че е поискала Асоциацията да предприеме дейности по отношение на тийнейджърката. Според украинския уебсайт BTU, Андреева е харесала видео, показващо Володимир Зеленски и Владимир Путин. В него президентът на Украйна декларира, че Русия ще загуби войната, до момента в който съветският държавен глава разяснява „ Единственото, което ни тормози, е да не настинем на погребенията ви “.

„ Исках да опиша за настояща обстановка в Швейцария, която намирам за неприемлива. За страдание, тенис институциите не престават да бъдат безразлични към зверствата в Украйна. Наскоро желаех на Мира Андреева да бъдат наложени наказания за това, че е харесала изявления в обществените мрежи, които явно засягат зверствата, осъществени по отношение на украинците. WTA даде индикации, че няма да се намеси. Недоволна съм, само че все пак не преставам да бъда твърдо решена да се боря за страната, фамилията и приятелите си “ – написа Ястремска.

„ Бих желала да изкажа специфични благодарности на швейцарската аудитория, както и на уредниците на шампионата за топлото посрещане “ – добави украинката.

Тази седмица Ястремска игра на WTA 250 шампионата в Лозана, където в първи кръг се изправи точно против Мира Андреева. Двубоят приключи с победа за съветската тенисистка (6-0, 6-2). 16-годишната тенисистка към момента не е дала отговор обществено на отправените към нея обвинявания.

Това не е първият случай, в който WTA бива подложена на критика за позицията си по отношение на съветската инвазия в Украйна. По-рано през годината Леся Цуренко показа, че повода за отдръпването ѝ от шампионата в Индиън Уелс е паническа офанзива, получена след диалог със Стив Саймън. В него изпълнителният шеф на Асоциацията споделил, че не поддържа войната, само че в това време не можел да спре играчите от Русия и Беларус да показват позициите си и това не би трябвало да разстройва Цуренко.

Световната №1 по тази тематика, като това стана причина за
Tenniskafe.com · Странната седмица с клей, допинг скандал и неспортсменско държание
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР