Дай му малко да пийне, да види, че е гадно,

...
Дай му малко да пийне, да види, че е гадно,
Коментари Харесай

За децата и алкохолът откровено

Дай му малко да пийне, да види, че е гадно, та след това да не желае, като му оферират. Това е логиката на някои родители във връзка с алкохола. Приемането на потреблението му в домашна среда от подрастващите като деяние, което е в реда на нещата, изисква сериозна полемика.

Когато хлапето пийва половин чаша алкохол, строго следено от родителското тяло, ще можем да му втълпим, че това не е добре за него и би трябвало да внимава да не прекалява. Само у дома може, тъй като границите ги поставя различен. А дали резултатът в действителност е този?

Според последно поучаване, поръчано от здравни организации, децата, които прекомерно рано имат допир до алкохола, в следствие са по-склонни да развият взаимозависимост към него . И в множеството случаи този допир е подбуден точно от сякаш положителните планове на родителите им.

 Снимка 390692

Занимаващите се с проучванията, част от акцията What " s the Harm, поучават да отложим първата среща на децата с алкохол най-малко до 15-годишна възраст , тъй като другояче рискът от алкохолизъм е много по-голям.

Разбира се, мъчно можем да направляваме протичащото се във времето, когато те не са вкъщи, а с другари и съученици. Но да дадем на детето да опита водка на 10 години, с цел да не се блазни от нея, не е толкоз добра концепция, колкото си мислим.

Редица учени поддържат тезата, че алкохолът преди навършване на пълноправие може да докара до увреждане на мозъка и дълготрайни последици. Забраната за продажба и консумация на спиртни питиета под тази възраст въпреки всичко не е инцидентна.

 Снимка 390693

А в случай че самите родители я нарушават изцяло умишлено, високоградусовите питиета се трансформират в нещо всекидневно за децата и се пропуща моментът, че те в действителност носят огромни опасности, написа Independent.

Франция постоянно се показва като образец за страна, където връзката деца-родители-алкохол е най-либерална и майките и бащите се усещат надали не длъжни да покажат на наследниците си що е то водка или уиски. Но пък точно тя е на второ място по брой постоянно консумиращи алкохол в Европейски Съюз. Така че, обстоятелствата приказват задоволително.

 Алкохолът в 15 занимателни обстоятелството
Алкохолът в 15 занимателни обстоятелството

Какво не знаем за алкохола

Да, хлапето може да не е толкоз любопитно към спиртните питиета , тъй като те няма да му бъдат непознати, само че пък ще протяга ръка към тях с по-голяма лекост, сходна на тази, с която ние му ги сервираме на тепсия.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР