Дай да ти гледама, кака?. Много от вас вероятно са

...
Дай да ти гледама, кака?. Много от вас вероятно са
Коментари Харесай

Разчитане на линиите на дланта: Изписано ли е бъдещето ни там?

" Дай да ти гледама, кака? ". Много от вас евентуално са чували този израз, а някои евентуално и са се възползвали от " услугата ".

Хората постоянно са били захласнати от гадателите и ясновидците, така наречен гледачки, които настояват, че виждат бъдещето. В последна сметка, в случай че знаете какво ви готви бъдещето, ще можете да реагирате съответно, нали?

Има доста способи, по които се гадае за бъдещето – посредством карти, по утайката от изпитото кафе или по дланта ни. Древната процедура на разчитане на линиите на дланта се употребява от епохи и продължава да бъде доста известна.

Но какво прави тази процедура толкоз привлекателна в продължение на стотици години? Ето някои отговори:

Какво е разчитане на дланта

Разчитането на дланта, познато още като хиромантия е разчитането на характерностите и бъдещето на човек по дланите на ръцете му. По-специално по линиите и възлите на дланта.

Тази процедура е била нещо, от което хората са се страхували, само че и вълнували в разнообразни интервали от историята. Гадателите са употребявали най-вече дланите, с цел да предсказват бъдещето, някои гледали и формата и размера на пръстите, ноктите и така нататък

Произходът на тази процедура е незнаен, само че изкуството да гадаеш бъдещето по дланта може да бъде проследено до разнообразни елементи на света, в това число антични Гърция, Египет, Индия, Китай, Тибет, Персия и Месопотамия.



Ромите и „ гледането на ръка “

Най-вероятно ромите, които са известни с практиките на гадаене на бъдещето (включително „ гледането “ на ръка), са донесли тази процедура на Запад. Тези номади от северния индийски район Пенджаб пристигнали в Европа сред IX и X в.

Ромите постоянно са наричани „ роми “, тъй като европейските вярвали, че те са пристигнали от Египет (от англ. „ gypsies “ и Egypt). До ден сегашен този термин се употребява. Също по този начин през вековете е останала и традицията ромите да гадаят бъдещето по дланта на човек, така наречен „ гледане на ръка “.

Ромите с изключение на хиромантия, употребявали и карти таро и кристали, с цел да прочетат предишното, сегашното и бъдещето на човек.

Ловци на вещици

Хората постоянно са били захласнати да знаят бъдещето. В Средновековието не било по-различно. По подигравка на ориста хиромантията била изключително известна измежду ловците на вещици.

Те анализирали ръцете за знаци за договорка с Дявола. Неща като родилни петна и бенки били безапелационни признаци, че индивидът се занимава с окултни практики.

Ренесанс

Гадаенето на бъдещето по дланта било известно в Европа през 1530-те години. До 1650-те години гледането на ръка станало толкоз известно (както и други псевдонауки), че учените почнали да търсят научни доказателства, написа vesti.bg. Макар такива да не са открити, те трансформирали името на тази процедура на хирология (също хиромантия), с цел да звучи по-научно.

Във Англия мъжете почнали да заменят дамите като гадатели по дланта, с цел да привлекат интереса на висшата класа.

XIX и XX век

Гледането на ръка станало още по-популярно през XIX в. като писатели като англичанинът Уилям Бенъм разгласяват книги по въпроса. Бенъм не просто написа за тази процедура, само че и основава учебно заведение по хиромантия в Ню Йорк.

Хиромантията и религията

Има отпратка към хиромантията в античните юдейски текстове, а точно в една глава от мистицизма на Меркаба. Ранните кабалисти също загатват хиромантията, позната като просвета на ръката.

Практикуващите гадаене, магьосници, медиуми и некроманти са наказани в Библията. Безопасно е да се допусна, че хиромантията попада в този обсег на неразрешени от християнството практики.

Хиромантията е нещо неразрешено и за мюсюлманите. Ислямът не разрешава гадаене, тъй че стремежът да се знае бъдещето посредством четене на длани или други способи е строго неразрешено.

Какво може в действителност да ни каже дланта ни

Може ли дланта ни да ни каже какво ни чака в бъдеще? Едва ли. Но ръцете ни могат да въпреки всичко да кажат доста за нас, да вземем за пример за хигиеничните привички на човек, за специалността му от време на време, даже за занимания (например свирене на китара).
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР