Дай боже всикиму от 10-тата година на мандата си да

...
Дай боже всикиму от 10-тата година на мандата си да
Коментари Харесай

Тома Биков: В София се заражда градска левица

Дай боже всикиму от 10-тата година на мандата си да отиде на балотаж. Ще напомня по какъв начин на 10-тата година от мандата си Софиянски си подаде оставката, тъй като столицата беше зарита с отпадък. Така разяснява изборните резултати в София депутатът от ГЕРБ Тома Биков.
" Ако съпоставяме с 2015г. тогава спечелихме 11 общини, сега имаме 140. В областите имаме загуби на мажоритарните претенденти там, където явно не сме издигнали подобаващия човек. Но във връзка с общинските препоръки, ние печелим болшинства, в това число и в Русе, където губим от Българска социалистическа партия за кмет. В София, където имаше малко хиперболизирана драма, имаме два пъти повече общински съветници, в сравнение с Българска социалистическа партия. " Партията ГЕРБ работи на партийно равнище, заключи той.
Actualno.com напомня резултатите при 100% преброени бюлетини от балотажа в неделя. От тях е видно, че за Йорданка Фандъкова и ГЕРБ този нов кметски мандат ще е много сложен. И повода е, че освен ГЕРБ няма квалифицирано болшинство в Столичния общински съвет, само че и загуби доста региони в столицата.
" В София се поражда градска левица в лицето на една част от " Демократична България " и на пооддръжниците на Бонев. Това е една демократична левица, за която имаше първи проблясъци преди известно време, и която в тези региони печели с помощта на Българска социалистическа партия. Не на нещо друго и това би трябвало да бъде ясно. " Това беше обяснението на Биков на обстоятелството, че на втори тур част от гласоподавателите на демократите са подкрепили Мая Манолова. ГЕРБ не са могли да привлекат тези избератели, тъй като те са " в едно друго идеологическо поле и там привличането става по-трудно ", приключи разбора си той.
Заради разделения избор на градската десница на балотажа, съгласно Биков, в тази групировка занапред " ще се избистря въпроса какви са и защо се борят ".
Вътрешна македонска революционна организация поддържаха публично кандидатурата на Фандъкова, това направиха и във Варна. До какъв брой обаче те са в положение да насочат изберателя си в една или друга посока към този момент не знам, нерешително отговори Биков за предстоящата сериозна подрепа на патриотите в столицата и във Варна.
За съюза със Съюз на демократичните сили Тома Биков се изрече по този начин: " Съюзът е на идеологическа основа. Смятам, че ГЕРБ постъпва добре като притегля към себе си обединения с дясноконсервативен темперамент, тъй като това е и профилът на ГЕРБ. "
Според мен гласоподавателите споделиха, че в случай че човек желае да се занимава с дейна политика, той би трябвало да се подлага и на ограничения. Не може да се държи непристойно. Очевидно имаме тежки загуби на някои места и те, съгласно мен, са подбудени от една самоувереност и непристойно поведение. Така Биков разяснява загубата на кметското място в Благоевград, Перник и Русе, да вземем за пример.
" Е единствено в Русе и Перник считам, че не са били купени изборите. Та са били кристални, тъй като ги печели Българска социалистическа партия ", пошегува се Биков. Нека не унижаваме българските жители, които са дали своят вот. Ние нямаме потребност да се оправдаваме, тъй като сме спечелили, сподели още той. Биков не вижда съображение за анулиране на изборите в София, разяснявайки думите на Мая Манолова от неделната вечер. " Взехме я за няколко години като омбудсман, в този момент им я връщаме на Българска социалистическа партия, да им е жива и здрава ", приключи той.
ГЕРБ има капацитет да се трансформира, да бъде динамична, разрастваща се конструкция. Това ще се случва през идващите месеци. За мен е разумно в места със съществени проблеми да се потърси смяна, сподели депутатът от ГЕРБ във връзка думите на премиера, че ще разчисти редиците на партията след изборите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР