Дъвчете дъвка и си вземете куче - това ще помогне

...
Дъвчете дъвка и си вземете куче - това ще помогне
Коментари Харесай

За здраво сърце трябва да дъвчем дъвка и да си вземем куче

 Дъвчете дъвка и си вземете куче - това ще помогне да имате крепко сърце, поучават лекари пред в. " Дейли мейл ", оповестява Българска телеграфна агенция. Изданието потърси препоръки от експерти какво може да се направи, с цел да се избегнат проблеми и болести на сърцето.

Всяко придвижване - даже и дъвченето на дъвка, е удобно за сърцето, тъй като гори калории и понижава риска от наднормено тегло, което е рисков фактор за заболявания на сърцето, счита доктор Икбал Малик, прочут лондонски кардиолог.

Дъвченето на дъвка гори едвам 11 калории на час, което не е доста, само че пък дъвката оказва помощ да не прекалявате с храните и изключително с десертите, прибавя той.

Друг негов съвет е да внесем повече придвижване във всекидневието си и добър метод за това е да стартираме да се грижим за куче. " То освен ще ви предизвиква да бъдете по-активни, което е потребно за сърцето. Безусловната обич на кучетата оказва помощ за понижаване на напрежението, което също е добре за сърцето ", споделя доктор Малик.

Пропускането на едно или две хранения един път седмично ще се отрази удобно на хората със сърдечни заболявания, поучава още той. Ако не се храните в продължение на 16 часа, чувствителността на организма към инсулина ще се усъвършенства, а и ще ви помогне да отслабнете, поучава кардиологът.

Друга рекомендация за крепко сърце е ходенето пешком, което елементарно може да си осигурите, в случай че да вземем за пример слезете от рейса една спирка преди да стигнете местоназначението си или изкачите стълбите, вместо да ползвате асансьор. Вероятността от сърдечен удар в идващите две години понижава при хората, които постоянно вървят пешком или карат велосипед, откри изследване на екип експерти от университета на Лийдс измежду 43 милиона души в Англия на възраст сред 25 година и 74 година

Движението е значимо, само че не трябва да прекаляваме с физическото натоварване, предизвестява Ричард Шилинг, учител по кардиология и електрофизиология в Здравен център Бартс в Лондон.

Интензивни тренировки и натоварвания като ултрамаратоните да вземем за пример могат да бъдат извънредно нездравословни измежду хората, които към този момент са застрашени от сърдечно заболяване, изяснява той. Също толкоз огромен е и рискът от секс с нов сътрудник, добавя доктор Малик.

Любителите на чай са по-слабо застрашени от сърдечно заболяване. Само черният и зеленият чай имат удобно въздействие върху сърцето, предизвестява доктор Малик. Чаят съдържа антиоксиданти, които защищават и от злокачествени болести, а е удобен и резултатът му против стрес.

Плодовете и зеленчуците със наследник цвят са потребни за сърцето поради антиоксидантите. Антоцианините, които обагрят растенията в синьо, оказват помощ за прочистването на артериите и защищават от задръстване кръвоносните съдове.

Мазните риби като сьомга, риба звук и сардини пък оказват помощ поради високото наличие на омега-3 мастни киселини, които понижават възпалението, увреждащо кръвоносните съдове, както и кръвното налягане и мазнините в кръвта.

Друг съвет за диетата е да се разделим със солта.

Всяка активност, която ви оказва помощ да ограничите напрежението, е потребна за сърцето. Стресът усилва равнищата на адреналин и потиска имунната система, изяснява доктор Малик. Затова започнете да рисувате, да плетете, да бродирате, да градинарствате - каквото и да е, което ще ви разтовари, предлага той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР