Даваме възможност на нашите служители да се развиват на световно

...
Даваме възможност на нашите служители да се развиват на световно
Коментари Харесай

Акронис е иновативен работодател, това привлича днес изключителните специалисти

Даваме опция на нашите чиновници да се развиват на международно равнище, споделя Пламен Тошев, ръководещ шеф на " Акронис България "

 

- Господин Тошев, по света " Aкронис " e известна като постоянен сътрудник за киберзащита на повече от 500 000 бизнеси. За България обаче компанията е относително нов състезател с упоритостта бързо да притегли стотици надарени инженери. Ще съумеете ли да го извършите? И по какъв начин?

- " Акронис " предлага много забавни благоприятни условия на българските ИТ експерти. Ние сме една от дребното интернационалните компании, които построяват в София същински развоен център за основаване на нови артикули - център, в който ще се прави разработка на напълно нови решения и внедряване на нови технологии като блокчейн и изкуствен интелект. " Акронис " се гордее с нововъведенията си и очевидно съумяваме да предадем тази наша пристрастеност и на претендентите за работа, защото от 20 души през август 2018 година към този момент наброяваме 110 в този момент. Този напредък е резистентен и ни дава очаквания, че ще успеем да реализираме задачите си, а точно София да се трансформира в главен център на компанията.

- Кой е най-ценният актив на вашата компания? Как го определяте и дообогатявате?

- Най-ценният актив са нашите чиновници, само че не просто тъй като те носят знанието в компанията или основават продуктите ни. " Акронис " е новаторска и динамична компания, фокусирана върху създаването на нови технологии и решения. За да бъдем сполучливи в това, би трябвало да привличаме изключителни експерти и да им осигуряваме подобаващи условия да развиват и ползват своите умения. Тези условия включват добра работна среда, възнаграждение, спомагателни придобивки, само че също по този начин и благоприятни условия за присъединяване в научноизследователски планове, които създаваме с университети по целия свят. Освен това интензивно поддържаме нашите чиновници в основаването на патенти и присъединяване им в разнообразни просветителни начинания. Това способства както за тяхното израстване, по този начин и за построяването на умения от най-високо равнище в цялото ИТ общество в България.

- От какво значение е брандингът на работодателя във висококонкурентна среда като вашата?

- В международен мащаб има дефицит на качествени ИТ експерти. Заплащането е високо и главната мотивация на положителните експерти към този момент не е основно финансова. Правилното позициониране на компанията като новаторски шеф, даващ благоприятни условия за развиване на международно равнище, е основно за триумфа. Разпознаваемостта на марката " Акронис " в ИТ средите е най-хубавото средство за основаване на интерес измежду експертите. От друга страна е значимо да създадем верните упования - ние не сме софтуерен колос, развиваме се интензивно и това основава доста благоприятни условия за израстване на нашите чиновници.

- Как мерите триумфа на марката като шеф?

- Оценяваме този триумф по два критерия. Първият е ползата към отворените ни позиции. Следим всекидневно броя и качеството на претендентите и проучваме слабите си страни. Това ни разрешава извънредно динамично да променяме дейностите по позициониране на компанията. Вторият аршин е противоположната връзка от чиновниците ни. Все отново за нас броя не е самоцел - значимото е да изградим резистентен и сполучлив развоен център. Качеството на чиновниците, тяхното задоволство от работата и мотивация са от сериозна значимост за компанията. Отново анализирайки тази противоположна връзка, се стремим да променяме политики и процеси динамично, с цел да отговорим на модерните трендове в обезпечаването на отлични условия за работа.

Интервюто е оповестено в новия брой на сп. Мениджър. Автор: Ирина Велева. Снимка: Личен списък
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР