„Даваме възможност на администрацията на кмета да поеме дълг, защото

...
„Даваме възможност на администрацията на кмета да поеме дълг, защото
Коментари Харесай

Съюз за Пловдив: Градът се нуждае от инвестиции в пътища и...

„ Даваме опция на администрацията на кмета да поеме дълг, тъй като към този момент това е единственият късмет за вложения в подобряването на трафика в града и обновяването на автопарка на двете основни общински предприятия. Ако не успеем да се възползваме от този заем, рискуваме нулев мандат във връзка с значимите инфраструктурни обекти “, съобщи ръководителят на групата Евелин Парасков.

Съветниците припомнят, че построяването на подлез „ Модър-Царевец “, който пловдивчани чакат с неспокойствие минимум 20 години, се трансформира в „ знак “ на предизборни обещания и към този момент е извънредно време този обект да бъде изпълнен, даже и с цената да се изплаща заем.

„ Откакто е основан Съюз за Пловдив, насочваме искане към всяка администрация и внасяме предложение към всеки проектобюджет за реализацията на този значим инфраструктурен план. Длъжни сме да го завършваме един път вечно “, акцентира Парасков.

Разширението на ул. „ Царевец “ и ремонтът на бул. “ Хаджи Димитър “ са нужни за развръзките на новото оборудване сред регионите „ Западен “ и „ Южен “.

Инвестициите в тези обекти от заема ще освободят сериозен финансов запас в бюджета за други значими планове.

Според съветниците от Съюз за Пловдив „ Чистота “ и „ Градини и паркове “ от дълго време имат потребност от вложения за възобновяване на остарялата техника, с което доста ще се усъвършенства обслужването на жителите.

„ Лично съм посещавал базата на двете общински предприятия и дръзвам да настоявам, че изискванията на труд не дават отговор на времето, в което живеем. Обществото изисква оптимизация и промяна в комуналните действия, само че това няма по какъв начин да стане без средства за техника и вложения в базата “, твърди ръководителят на групата.

От Съюз за Пловдив означават, че единственият ненапълно противоречив обект, който е заложен в капиталовия план, е пробивът под колелото на Водната палата.

„ Такъв е, тъй като в никакъв случай няма гаранция за периода на осъществяване, когато се строи в непосредствена непосредственост до река. Пред администрацията сме оповестили нашите съображения и ще настояваме за бързи периоди, с цел да не се основава безпорядък в трафика за дълго време, какъвто сме следили неведнъж “, разяснява Евелин Парасков.

Групата на Съюз за Пловдив изрично не би подкрепила предложение за повдигане на налози и е на мнение, че при изискванията, препоръчани на общината по заема, няма причина за каквото и да било нарастване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР