Даваме 24 часа на министър Ивайло Московски да освободи ръководството

...
Даваме 24 часа на министър Ивайло Московски да освободи ръководството
Коментари Харесай

БСП: Ивайло Московски има 24 часа да освободи ръководството на БДЖ или му искаме оставката

Даваме 24 часа на министър Ивайло Московски да освободи управлението на БДЖ, в случай че не го направи - ще желаеме неговата оставка. Това сподели зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски, съобщи „ Фокус”.

„ Даваме 24 часа период на министъра на превоза да освободи цялото управление на БДЖ. Това го искахме и преди две години. Той не го направи и сподели, че държи на управлението и застава зад него. Ако Московски продължава да държи на него, в случай че не го освободи - на следващия ден ще желаяме неговата оставка “, разяснява Свиленски.

По думите на депутата от левицата чиновници в БДЖ са били заплашвани с думите: „ Мъртъв си “. „ Представяте ли си каква безочливост имат чиновници към подчинените си”, уточни той. Свиленски изиска още Сметната палата да направи одит в БДЖ, а Инспекция по труда да ревизира работното време на машинистите.

Служители на БДЖ работят часове отвън допустимата норма и правят некачествени поправки на локомотиви и преносим състав, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Димитър Данчев.

„ До август 2016 година министър Московски не знаеше, че в БДЖ има футболен тим . Този тим, обаче се оказа частна конструкция, отвън сдружението и това бе прието от изпълнителния директор”, сподели още националният представител. Той попита- за какво спортистите в този клуб са назначени в БДЖ, откакто са картотекирани като футболисти. Свиленски бе безапелационен: " Корупцията продължава да съществува във всяко едно държавно сдружение. "

Пред публицисти Московски уточни, че е упълномощил инспекции по тематиките, оповестени в ефирен репортаж за БДЖ.

„ Не мога да разясня записаните диалози. В момента, в който се появи анонса, съм упълномощил инспекция по всички тематики, които са заложени в телевизионния репортаж. Когато сътрудниците приключат, тогава ще мога да разясня “, сподели той и изясни, че е редно индивидът, който е бил заплашван, да си подаде недоволство.

Московски уточни, че не може да разяснява " какви пари костват футболисти, нито нищо, тъй като най-вероятно има и шахматисти и други спортисти в държавните железници – там са хиляди работещи, само че най-малко на мен не ми е известно да бъдат назначавани хора, тъй като имат занимания. Назначават се по други критерии и в случай че има нарушавания, всеки, който би трябвало, ще си понесе отговорност “.

Министърът посочи, че в първия си мандат държавното управление е заварило сдружението банкрутирало и с 850 млн. лв. задължения, които сега са към 300 млн. лв..
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР