Дава се право ловуването да се извършва освен с гладкоцевно

...
Дава се право ловуването да се извършва освен с гладкоцевно
Коментари Харесай

Дават право да се ловува с лък и пневматично оръжие

Дава се право ловуването да се прави с изключение на с гладкоцевно или нарезно огнестрелно ловно оръжие и с пневматично оръжие и лъкове.

Това планува план на решение на Министерския съвет за одобрение на план на Закон за изменение и допълнение на Закона за лова и запазване на дивеча, оповестен за публично разискване.

Създава се опция лицата, стопанисващи дивеча по Закона за лова и запазване на дивеча, които имат издадено позволение за предпазване на ловно оръжие и муниции да могат да го дават за ловни цели на физически лица, ловуващи по линията на проведения ловджийски туризъм, след показване на годен билет и позволение за носене и приложимост на съответната категория ловно, огнестрелно оръжие.

С направените промени и допълнения в закона се цели да бъдат преодолени минусите на настоящата досега нормативна уредба, рефлектиращи върху използването и стопанисването на дивеча в ловностопанските региони на ловните дружини, както и опазването на кафявата мечка и превеждането на Закона в сходство с европейското законодателство, написа в претекстовете на Министерски съвет.

Проект за предоставяне на право на ловуване с пневматично оръжие и лъкове имаше в предходния парламент, само че измененията стигнаха единствено до първо четене.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР