Дава $2,3 млрд. за 90% дял в компания, която контролира

...
Дава $2,3 млрд. за 90% дял в компания, която контролира
Коментари Харесай

Sony става най-големият музикален издател, купува EMI

Дава $2,3 милиарда за 90% дял в компания, която управлява 15% от пазара

Сделка с EMI трансформира Sony в най-големия състезател на пазара за звукозаписи

Sony разгласи желанието си да заплати 2,3 милиарда $, с цел да придобие контрола над музикалния лейбъл EMI. В резултат на договорката, японската компания ще стане най-големият в света музикален издател, отбелязва Ройтерс.

Придобиването ще разшири каталога на Sony с над два милиона звукозаписа. Сделката регистрира внезапното повишаване на известността на музикалните стрийминг услуги като Spotify и Apple Music, които възродиха звукозаписната промишленост, до момента в който продажбите на физически носители падат.

Ръководството на Sony дефинира договорката с EMI като основна стъпка към дълготраен напредък. Японската компания ще усили каузи си в EMI от сегашните 30% до 90%, изкупувайки каузи на Mubadala Investment Company.
още по тематиката
Покупката на EMI се явява поредна стъпка в тактиката на Sony за излизане от нискорентабилния бизнес с потребителска електроника в посока произвеждане на сензори за изображения и основаване на развлекателно наличие.

EMI управлява към 15% от международния музикален пазар, а дружно със Sony – 26%. Другите огромни играчи в тази промишленост са Universal Music Group и Warner Music Group.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР