Даунинг стрийт 10 публикува пълния списък с имената на министрите

...
Даунинг стрийт 10 публикува пълния списък с имената на министрите
Коментари Харесай

Кой влиза в новия кабинет на Борис Джонсън?

" Даунинг стрийт " 10 разгласява цялостния лист с имената на министрите от кабинета на новия министър председател на Англия Борис Джонсън, написа " Гардиън ".

Представяме ви по-важните постове:

Саджид Джавид поема поста на финансов министър. Той заменя Филип Хамънд. В кабинета на някогашния министър председател Тереза Мей Джавид беше вътрешен министър; Доминик Рааб е назначен за външен министър на Англия. Бивш министър за Брекзит в кабинета на Мей; Прити Пател е министър на вътрешните работи. Ключово лице от акцията за овакантяване на Европейски Съюз. Пател беше уволнена от Мей като министър за интернационалното развитие; Майкъл Гоув е канцлер на херцогство Ланкастър, което съгласно " Гардиън " значи министър без портфейл. Беше министър на околната среда в екипа на Мей; Робърт Бъкланд е министър на правосъдието; Стивън Баркли е министър за Брекзит; Бен Уолъс става министър на отбраната; Матю Ханкок е здравен министър; Андреа Ледсъм ще дава отговор за бизнеса, енергетиката и индустрията; Елизабет Тръс ще дава отговор за интернационалната търговия; Амбър Ръд е министър на труда и пенсиите; Гавин Уилямсън получава просветителното министерство и евроскептикът Джейкъб Рийс-Мог ще е водач в Камарата на общините.

Днес Борис Джонсън управлява първото съвещание на новия кабинет. По-късно през днешния ден той ще направи изказване пред депутатите в Камарата на общините.

По време на срещата на кабинета Джонсън повтори, че държавното управление е ангажирано да изведе Англия от Европейски Съюз непременно на 31 октомври. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР