Даунинг стрийт 10 публикува пълния списък с имената на министрите

...
Даунинг стрийт 10 публикува пълния списък с имената на министрите
Коментари Харесай

Кой влиза в новия кабинет на Борис Джонсън?

" Даунинг стрийт " 10 разгласява цялостния лист с имената на министрите от кабинета на новия министър председател на Англия Борис Джонсън, написа " Гардиън ".
 Борис Джонсън е новият министър председател на Англия
Борис Джонсън е новият министър председател на Англия

По-рано към този момент някогашният министър председател Тереза Мей се срещна с кралицата, с цел да подаде оставката си

Представяме ви по-важните постове:

Саджид Джавид поема поста на финансов министър . Той заменя Филип Хамънд. В кабинета на някогашния министър председател Тереза Мей Джавид беше вътрешен министър; Доминик Рааб е назначен за външен министър на Англия. Бивш министър за Брекзит в кабинета на Мей; Прити Пател е министър на вътрешните работи . Ключово лице от акцията за овакантяване на Европейски Съюз. Пател беше уволнена от Мей като министър за интернационалното развитие; Майкъл Гоув е канцлер на херцогство Ланкастър , което съгласно " Гардиън " значи министър без портфейл. Беше министър на околната среда в екипа на Мей; Робърт Бъкланд е министър на правораздаването ; Стивън Баркли е министър за Брекзит ; Бен Уолъс става министър на защитата ; Матю Ханкок е здравен министър ; Андреа Ледсъм ще дава отговор за бизнеса , енергетиката и индустрията; Елизабет Тръс ще дава отговор за интернационалната търговия ; Амбър Ръд е министър на труда и пенсиите ; Гавин Уилямсън получава просветителното министерство и евроскептикът Джейкъб Рийс-Мог ще е водач в Камарата на общините.
 Борис Джонсън назначава за консултант „ мозъка” на Брекзит - Доминик Къмингс
Борис Джонсън назначава за консултант „ мозъка ” на Брекзит - Доминик Къмингс

Бъдещият министър председател на Англия Борис Джонсън ще назначи Доминик Къмингс за политически консултант

Днес Борис Джонсън управлява първото съвещание на новия кабинет . По-късно през днешния ден той ще направи изказване пред депутатите в Камарата на общините.

По време на срещата на кабинета Джонсън повтори, че държавното управление е ангажирано да изведе Англия от Европейски Съюз непременно на 31 октомври.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР