Датското правителство реши да не използва ваксината срещу COVID-19 на

...
Датското правителство реши да не използва ваксината срещу COVID-19 на
Коментари Харесай

Дания се отказа и от ваксината на Johnson & Johnson

Датското държавно управление реши да не употребява имунизацията против COVID-19 на американската копания Johnson & Johnson оповестиха през днешния ден редица медии, съобщи ДПА.

Медийните информации се базират на заседание, свикано от датския здравен министър Магнус Хойнике.

Причина за решението са опасения, че имунизацията, известна и като Janssen, в редки случаи може да провокира поява на тромби.

По същата причина Дания към този момент изтегли препарата на AstraZeneca от имунизационната си стратегия.

Тъй като имунизацията на Johnson & Johnson е еднодозова, Дания е поръчала прекомерно огромно количество от нея, съгласно осведомителната организация Рицаус.

Директорът датския здравен орган Сьорен Бростром уточни, че отводът от потребление на препарата на Johnson & Johnson може да докара до това здрави младежи сред 20 и 40 години да би трябвало да чакат по-дълго, с цел да се имунизират, съобщи Българска телеграфна агенция,

Датският народен здравен орган стигна до извод, че изгодите от използването на коронавирус имунизацията на Johnson & Johnson не надвишават риска от предизвикателство на възможен нежелателен резултат у хора, които са били имунизирани с нея, цитира направеното изказване Франс прес.

Миналия месец управляващите в Съединени американски щати анулираха краткотрайното прекъсване на използването на препарата на Johnson & Johnson след " обширно изследване на сигурността ", провокирано от известия за съществени случаи с поява на тромби.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР