Датското правителство планира да затвори голяма част от програмите на

...
Датското правителство планира да затвори голяма част от програмите на
Коментари Харесай

Спира обучението на английски в датски университетски колежи

Датското държавно управление възнамерява да затвори огромна част от стратегиите на британски език от идната академична 2022-2023 година, оповестиха от консултанта за висше обучение в чужбина " Интеграл " в петък.

Промяната обгръща бизнес академиите и университетските колежи в страната, които оферират бакалавърски стратегии в сферите на маркетинг мениждмънт, хотелиерство и туризъм, компютърни науки, софтуертно инженерство и ИТ технологии, мултимедиен и уеб дизайн, архитектурни технологии и ръководство на строителството. След септември 2022 тези стратегии ще се оферират на датски език с някои изключения.

Решението е обвързвано с проект за финансиране на образователни стратегии, предлагани от висши образователни заведения в по-малки градове в страната, както и понижаване на разноските за държавни дотации, които студентите от Европейски Съюз получават при изискване, че се образоват в университет и работят по време на следването.

" За претендентите от България, които са възнамерявали да започват своето гратис образование на британски език в Дания, съществена опция остава Швеция, която предлага идентични университетски преимущества. Белгия и Нидерландия също са известни просветителни дестинации с годишни такси сред 962 и 2168 евро и опция за избор сред академично и на практика ориентирано образование ", разяснява Николай Христанов, управител " Висше обучение " към плана " Световно обучение ".

Студентите, които към този момент се образоват в стратегии на британски език или следва да стартират от тази есен, ще могат да завършат своята сегашна просветителна степен. Бакалавърските и магистърските стратегии на британски език, предлагани в университетски университети, не са наранени от признатото решение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР