Датският производител на играчки Lego заяви, че е отменил пускането

...
Датският производител на играчки Lego заяви, че е отменил пускането
Коментари Харесай

lego реши да спре производството на боен самолет-играчка


Датският производител на играчки Lego съобщи, че е отменил стартирането на модел на многоцелеви аероплан, откакто критиците акцентираха, че това опонира на веруюто на компанията да не прави играчки от „ същински военни транспортни средства “.

Въпросният аероплан е американският Bell Boeing V-22 Osprey, аероплан, отличаващ се със способността си да трансформира геометрията на витлата си отвесно, което го прави в реалност както вертолет, по този начин и аероплан.

Моделът на Lego, който трябваше да бъде пуснат на 1 август, “беше планиран да подчертае значимата роля, която самолетът играе в търсенето и спасяването ”.

“Макар че комплектът ясно изобразява по какъв начин може да наподобява избавителна версия на самолета, самолетът се употребява единствено от военните ”, обявиха от Lego в изказване пред AФП.

„ Имаме дългогодишна политика да не сътворяваме комплекти, в които са показани същински военни транспортни средства, тъй че взехме решение да не продължаваме с стартирането на този артикул “, продължава изказването.

От Lego споделиха за Агенция Франс Прес, че решението е взето заради политиката на компанията, само че то пристигна след акция, стартирана от Неправителствени организации DFG-VK, която съобщи, че Lego е предала “собствените си правила ”, пускайки модела,

В отговор на известието, от DFG-VK обявиха, че са сюрпризирани от триумфа на акцията си, заявявайки, че са предположили, че стартирането в оборот на модела е „ неизбежно, защото комплектите към този момент са доставени на търговците на LEGO “.

„ Lego надвиши упованията ни “, споделя в изказване Михаел Шулце декор Гласер, изпълнителен шеф на DFG-VK.

V-22 Osprey е създаден взаимно от аерокосмическите компании Boeing и Bell Textron.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР