Датската верига за домашни стоки JYSK обяви плановете си за

...
Датската верига за домашни стоки JYSK обяви плановете си за
Коментари Харесай

Датската JYSK открива 6 нови магазина в България

Датската верига за домашни артикули JYSK разгласи проектите си за развиване в България до края на идната финансова година. След експанзията си на турския пазар при започване на месец май, която се реализира с основната поддръжка на българския екип, компанията разгласи и откриването на най-малко още 6 обекта у нас до края на идната финансова година и обновяването на още 5 от актуалните . Това са част от последователното възобновяване на всички обекти на веригата в България, открити преди 2018 година.

Къде ще са новите магазини?

Към момента е явен фокусът през лятото: обновяването на 4 от по-старите магазини на веригата и преобразяването им в най-новата идея на JYSK, Store 3.0.

Първото разкриване на сходен обект в България ще е на 1 юни, когато JYSK България ще отвори още веднъж магазина си в Пазарджик - напълно видоизменен в новата идея . Къде ще са останалите обекти от компанията към момента не споделят. В най-напреднала фаза е обект в град Карлово. 

Резултатите от българския пазар не престават да са измежду най-хубавите за веригата на световно равнище. Трите най-купувани категории за 2023 година все още у нас са мебели, градинско обзавеждане и матраци.

До момента, от стъпването си на българския пазар през 2005 година, скандинавската верига има 51 обекта, в това число и онлайн магазина на компанията, с общо над 700 служителя

Положителните резултати на JYSK в България са част от една по-обширна история на триумфа, защото JYSK, който ръководи общо над 3 200 магазина в 48 страни, разгласи рекордни резултати с общ оборот от 4,87 милиарда евро и облага от 612 милиона евро.

За финансовата 2021-2022, която за компанията стартира от 1 септември 2021-а и завършва на 31 август 2022 година,  JYSK  в България регистрира най-хубавите си резултати до момента - оборот близо 505 милиона лв. и облага 19 милиона лв.. Това е нарастване на приходите с 31%, сочат данните на компанията

Резултати за 2021/2022 година

• Оборот: 504,8 милиона лв.

• Увеличение от 2020/2021 година: 31%

• Печалба (преди налози и такси): 18,6 милиона лв.

• Увеличение от 2020/2021 година: 141%

На онлайн продажбите се дължат към 10% от приходите , като от компанията регистрират, че хората към момента избират повече да вървят във физическите магазини.
 Български управител ще води експанзията на JYSK в Турция
Световна верига влиза в Турция - българи влизат в управлението

Магазините в южната ни съседка ще се обслужват от дистрибуционния център в Божурище

В началото на месец май JYSK вкара в България новата си B2B услуга, насочена към фирмите. Новият Business to Business отдел започва през май и е отдаден на корпоративни клиенти, както частни, по този начин и обществени компании. Отделът има за цел да улесни закупуването на продукти от JYSK от разнообразни организации, които целят огромни размери или които се нуждаят от профилирана консултация.

" B2B отделът е за юридически лица, на които можем да предложим еластичност в доставките, по-големи количества и профилирани съвещания. Отделът ще се насочи първо към клиентите в областта на HoReCa. На идващ стадий ще стартираме още по-активна работа с разнообразни институции като центрове за възрастни хора, домове за деца, общини, детски градини, учебни заведения и лечебни заведения ", разяснява Кристина Станкова - Business to Business управител в JYSK България.

На публично събитие в градината на Резиденцията на посолството на Кралство Дания в България скандинавската верига показа и новата си лятна сбирка култивиран мебели и аксесоари за украса, както и двете дизайн трендове за 2023 година.

" Тази година лятото закъсня, тъй че през 2023 година мисля, че ще се опитаме повече от всеки път да се възползваме и да се насладим на топлите, слънчеви месеци и да прекараме повече време навън. В тазгодишната сбирка добавихме нови артикули с натурален тип, които дават отговор на днешните скандинавски трендове и придават на откритото пространство по-приветлив и спокоен тип.

Допълнително разнообразихме обзавеждането за градина и двор и включихме продукти с съвременен дизайн, който е доста забавен и високо оценен от потребителите. Каним клиентите в нашите магазини и онлайн магазина ни, където могат да открият доста хрумвания и да се вдъхновят за своята градина, тераса или балкон. Подготвили сме доста хубави артикули и страхотни оферти за тях ", съобщи Ралука Даскалу - управител връзки за JYSK Румъния, България и Турция.

Промяна в мениджмънта

Припомняме, че при започване на месец май скандинавската верига JYSK стъпи и на турския пазар, откривайки първите си обекти в два търговски центъра в Истанбул. Retail Manager за JYSK Турция е Любен Мишев , който до момента заемаше тази позиция в JYSK България.

Служители на JYSK от България и Румъния помогнаха за подготовката на откриването на първия магазин в Турция. Дейностите на JYSK в Турция се координират от мениджърския екип в Румъния и България. Така от май 2023 година локалната организация се назовава JYSK Румъния, България и Турция.
 JYSK влага 12 милиона лв. в дистрибуционен център в Божурище
Най-големият датски търговец на дребно влага 12 милиона лв. в дистрибуционен център в Божурище

Той ще е с обща повърхност 106 000 кв.м. и потенциал от 148 товарни рампи
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР