Датската верига JYSK обяви, че инвестира €12 милиона за разширяването

...
Датската верига JYSK обяви, че инвестира €12 милиона за разширяването
Коментари Харесай

JYSK инвестира €12 милиона за разширение на базата си в Божурище и отваря нови магазини

Датската верига JYSK разгласи, че влага €12 милиона за разширението на своя дистрибуционен център в Божурище. От компанията за мебели и артикули за дома чакат обновената база да е подготвена до ноември тази година.

Новата зона ще способства разширението на активността на JYSK както в България, по този начин и в останалите страни от Балканския район, в това число Турция. Именно там следва откриването на първия магазин през април 2023 година.
 Снимка 561975
Логистична зона ще отвори нови работни места, а JYSK възнамерява и най-малко 7 нови магазина в България през 2022 година

" Стартирането на строителните действия по разширението на JYSK ДЦБ е значим ден за компанията, тъй като демонстрира потенциала и желанието на JYSK да надгражда развиването на компанията в България и района, само че да способства за икономическото развиване и на страната ", съобщи Венцислав Чавдаров - логистичен шеф Балкани, JYSK ДЦБ.
 JYSK има най-високия склад в България
Склад колкото 14-етажна постройка: Кое е най-високото такова оборудване в България?

В него има място за над 122 400 палета

Новата Логистична зона 4 е с повърхност 14 170 м2 и включва 33 нови претоварни рампи за товаро-разтоварни действия. Така, JYSK Дистрибуционният център Божурище ще има обща повърхност от 106 000 м2 и потенциал от 148 рампи и 122 416 палетоместа.

Новата складова част ще се употребява за предпазване, пакетиране, подготовка и експедиция на стокови колета от продуктовата гама на JYSK.
 Снимка 561978
От датската компания споделят, че инвестицията у нас удостоверява фокуса им върху развиване и напредък в България, развиване на стопанската система и възстановяване и усъвършенстване на веригата на доставки.

" Щастлив съм, че JYSK продължава да развива и надгражда към този момент постигнатото в JYSK ДЦБ, тъй като това се отразява добре освен на компанията, само че и на цялата община. Радвам се, че точно в Божурище се намира този съвременен логистичен център, че сме осмите в света, които могат да се похвалят с сходен обект и сходна инвестиция ", съобщи Георги Димов - кмет на Божурище.
 JYSK отвори дистрибуционен център за над 200 милиона лв. до София
JYSK отвори дистрибуционен център за над 200 милиона лв. до София

Съоръжението разполага с двата най-високи склада у нас

Въпреки че миналите две пандемични години са изправили JYSK пред доста провокации под формата на затворени магазини през разнообразни интервали от време, от компанията са удовлетворени да употребяват композиция от физически магазини и мощни цифрови платформи, с цел да слагат нов връх с оборот от 385 милиона лв. и EBIT-резултат от 7,7 милиона лв..

Това е и първата година, в която резултатите на компанията включват и активността на Дистрибуционния център в Божурище, който обслужва района на Балканите.

С общата си инвестиция от над 107 милиона за построяването на Дистрибуционния Център Божурище, JYSK бе отличена и с влиятелната премия " Инвеститор на годината 2018 ".

Датската верига откри един от най-големите си дистрибуционни центрове в България през септември 2019 година. Базата, намираща се в индустриална зона " Божурище ", обслужва пазарите в Югоизточна Европа.

Инвестицията в нея беше в размер на 107 милиона евро, като тя беше за построяването на две складови и една административна здания.

Цялата база е ситуирана на 303 000 квадратни метра, а при откриването ѝ беше посочено, че заетите там ще бъдат над 200 души. От нея се правят доставки за повече от 200 магазина у нас, както и в Гърция, Сърбия, Румъния и Босна.

JYSK има над 2800 обекта в 52 страни по света, като за нея работят 23 000 чиновници. В България компанията навлезе през 2005 година.
 JYSK прави нов дистрибуционен център за близо €200 милиона в Източна Европа
JYSK прави нов дистрибуционен център за близо €200 милиона в Източна Европа

Той би трябвало да проработи през 2022-а
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР